Naslovna Vijesti Potpredsjednik Vlade za regionalni razvoj Rafet Husović posjetio Plav: Neophodna podrška države

Potpredsjednik Vlade za regionalni razvoj Rafet Husović posjetio Plav: Neophodna podrška države

PLAV – Potpredsjednik Vlade za regionalni razvoj Rafet Husović razgovarao je sa predsjednikom opštine Orhanom Šahmanovićem o mogućnostima podrške Vlade realizaciji razvojnih i infrastrukturnih projekata kroz planirani budžet za 2014. godinu.

2013 10 04 CGO T STR xx V01 Z PL HUSOVIC 300x168 Potpredsjednik Vlade za regionalni razvoj Rafet Husović posjetio Plav: Neophodna podrška države– Razgovarali smo o započetom uređenju korita rijeka, podizanju obaloutvrda i plašimo se da se već kasni sa tim radovima. To bi svakako imalo još teže posljedice za ovaj kraj ukoliko bi bilo jesenjih poplava. Dogovorili smo da Direkcija javnih radova intenzivira radove na ovim objektima. Pored ovoga, Vlada će u 2014. godini pojačati pomoć i podršku sjeveru i usmjeriti strane investitore da što više ulažu na sjever Crne Gore – rekao je Husović.

Predsjednik opštine Orhan Šahmanović istakao je da nije zadovoljan tokom radova na nekim infrastrukturnim objektima.

– Sa radovima se dosta kasni, a znamo da vremenski uslovi ne idu na ruku građevinskim radovima. Pored toga, opština Plav je najnerazvijenija opština u državi i neophodna joj je pomoć i podrška centralnih vlasti. U tom pravcu očekujemo od Vlade da nam pomogne, što je od životnog značaja za plavsku opštinu. Informisao sam potpredsjednika Husovića o uređenju i zaštiti Plavskog jezera koje je trenutno ugroženo od prirodnih uticaja, ali i ljudskog faktora. Ukoliko ne preduzmemo hitne mjere njegovog uređenja i zaštite, u ovom kraju bez jezera neće biti ni turizma – kazao je Šahmanović.

Exit mobile version