Potpredsednik TIKA-e Sureja Polat u Novom Pazaru: „Radićemo još više i initezivnije u budućnosti“

Novi Pazar – Potpredsednik Turske agencije TIKA, Sureja Polat danas je sa saradnicima u Novom Pazaru gde će obići sve objekte na kojima se radi, a donirala je ova agencija. Tim povodom, g-din Polat se sastao i sa gradonačelnikom.

Gradonačelnik Meho Mahmutović zahvalio se potpredsedniku na uspešnoj saradnji koja je izrodila mnoge projekte koji su od presudnog značaja za razvoj Novog Pazara. Danas je u planu poseta izgradnje porodilišta i Odeljenja ginekologije. Za ovaj projekat izdvojena su sredstva u vrednosti oko 1.000.000 eura. Najavljeno je i proširenje radova. Gradonačelnik je istakao da je dogovorena saradnja i za sledeću godinu i još jednom se zahvalio Turskoj agenciji TIKA na svemu što je učinila i što će učiniti za naš grad.

Sa druge strane, kako je istakao gradonačelnik, zadatak grada je da pruži maksimalnu saradnju, pripremi svu projektnu dokumentaciju i stvori sve uslove za rad. Gospodin Sureja Polat izrazio je svoje oduševljenje nakon obilaska mosta jer su uvideli da je projekat u potpunosti uspeo. Most se koristi u velikoj meri, zaživeo je među narodom, i to je ono, što je, po njihovim rečima, i svrha projekata, da ih građani prihvate kao svoje. To je ono što ih posebno raduje i što ih podstiče na dalja ulaganja. U ovoj radnoj poseti, planirani su obilasci škola čiju izgradnju je donirala TIKA, projekata iz oblasti poljoprivrede gde će se podeliti sadnice malina i radovi u bolnici koje TIKA obavlja zajedno sa Gradom Novim Pazarom i Fondacijom: „Dragica Nikolić“.

Potpredsednik Turske agencija TIKA, Sureja Polat rekao je da se na ovom sastanku razgovaralo o budućoj saradnji i da će se u budućnosti raditi mnogo više i intezivnije.

izvor: novipazar.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO