Potpisan ugovor za rekonstrukciju puta Novi Pazar – Tutin

U Vladi Srbije danas je potpisan komercijalni ugovor za rekonstrukciju državnog puta Novi Pazar-Tutin sa turskom kompanijom “Tašjapi”, a potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović kaže da će u taj posao biti uloženo 24 miliona evra. Ugovor su u Vladi Srbije, osim potpredsednice Vlade, potpisali predsednik kompanije Tašjapi Emrulah Turanli i v.d. direktora JP Putevi Srbije Zoran Drobnjak.
Potpisivanju ugovora prisustvovao je potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, Rasim Ljajić i ambasador Turske u Republici Srbije, Tanžu Bilgič.
Potpredsednik Vlade Rasim Ljajić je kazao kako je do danas malo ko verovao da će do izgradnje puta doći. “Deset godina se o ovom putu priča, pregovara i zalaže na biletaralnim sastancima. Posebnu zahvalnost dugujemo predsedniku i potpredsednici Vlade Zorani Mihajlović, koji su stvorili pravne, političke i finansijske pretpostavke da dođe do potpisivanja ugovora. Ni kraće destinacije, ni goreg puta. Rekonstrukcijom puta izbeći ćemo rizičnu slalom vožnju koja je odnosila živote. Izgradnja ovog puta znači život za Tutince i otvaranje jedne perspektive za njih. Mnogo ljudi je izgubilo život na ovom putu. Prošle godine na ovom putu je svoj život izgubio Šemsudin Kučević i izgradnja ovog puta je dug prema njemu, koji se za taj put toliko zalagao”, rekao je ministar Ljajić.
Potprednica Vlade Zorana Mihajlović istakla je da je rekonstrukcija puta Novi Pazar-Tutin od izuzetnog značaja za više od 150.000 građana koji žive u ovom delu Srbije.
„Prioritet je prevashodno bezbednost puteva, ali i stvaranje konekcija koje će omogućiti brži protok robe i ljudi. Verujem da će izvođač radova učiniti sve da građani dobiju kvalitetan i dobar put“, rekla je Mihajlović.
Ambasador Turske u Srbiji Tanžu Bilgič istakao je da dve zemlje imaju dobre bilateralne odnose i da je ovo prvi od infrastrukturnih projekata čija izgradnja kreće, očekujući da uskoro počne i realizacija projekta izgradnje auto-puta Beograd-Sarajevo.
Komercijalni ugovor koji je potpisan između Vlade Republike Srbije, Javnog preduzeća Putevi Srbije i kompanije Tašjapi obuhvata izradu plana detaljne regulacije, projektne dokumentacije i izvođenje radova na rekonstrukciji državnog puta II A reda br. 203, Novi Pazar-Tutin.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO