Naslovna Vijesti Politika Potpisan niz sporazuma o saradnji Srbije i Turske

Potpisan niz sporazuma o saradnji Srbije i Turske

potpisan-niz-sporazuma-o-saradnji-srbije-i-turske

Politika Vesti  Potpisan niz sporazuma o saradnji Srbije i Turske 07/09/202215 Views Zvaničnici Srbije i Turske danas su, u prisustvu dvojice predsednika, Aleksandra Vučića i Redžepa Tajipa Erdogana, potpisali niz sporazuma kojima se produbljuje saradnja između dve zemlje.

Protokol o izmenama i dopunama Sporazuma o uzajamnom ukidanju viza potpisanog u Beogradu 12. jula 2010. godine, potpisali su ministri unutrašnjih poslova Srbije i Turske Aleksandar Vulin i Sulejman Sojlu.

Sporazum između vlada dve zemlje o uzajamnom podsticanju i zaštiti ulaganja potpisali su ministarka privrede Srbije Anđelka Atanasković i ministar industrije i tehnologije Turske Mustafa Varank.

Potpisan je i Sporazum o saradnji u oblasti inovacija u naprednim tehnologijama, a paraf su stavili ministar u Vladi Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović i ministar Varank.

Potpredsednik vlade i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije Branislav Nedimović i ministar u Vladi Turske Vahid Kirišdži potpisali su Memorandum o razumevanju o saradnji u oblasti suzbijanja šumskih požara.

Memorandum o razumevanju Vlade Srbije i Vlade Turske o saradnji u oblasti medija i komunikacije potpisali su potpredsednica vlade i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković i direktor za komunikacije Predsedništva Turske Fahretin Altun.

Direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Mihailo Jovanović i rukovodilac Kancelarije digitalne transformacije Predsedništva Turske Ali Taha Koč parafirali su Memorandum o razumevanju o saradnji u oblasti elektronske uprave.

Protokol o saradnji između Radio televizije Srbije Dragan Bujošević i generalni direktor Turske radiotelevizijske korporacije Mehmet Zahid Sobadži.

Podeli

Exit mobile version