POTERA PLANINSKIM POTEVIMA I PUCNJAVA SA POLICIJOM! Na Kosovu zaplenjeno 14 kg droge

PRIŠTINA – Pripadnici jedinice Kosovske policije za istragu trgovine narkoticima u Prištini zaplenili su u subotu 13 paketa opojne supstance tipa marihuane ukupne težine 14.050 grama.

Policijska operacija sprovedena je u regionima Prištine i Gnjilana. Zapleni droge prethodila je duža istraga usled sumnje u izvršenje krivičnog dela „kupovina, prodaja i distribucija narkotika“.

Akcija je započeta u subotu 10.07.2021. godine rano ujutru, kada su pripadnici policije pokušali da zaustave dva vozila – jedno marke Golf sa kosovskim registarskim oznakama kojim je upravljao E. R, i drugo Audi A6 italijanskih tablica, kojim je upravljao (B. G).

Ova vozila su se kretala iz pravca Prištine ka Gnjilanu. Potom su se, nakon što su primetili policajce, uputili ka planinskim putevima, dok su se u jednom trenutku zaustavili kako bi se, navode iz policije, otarasili sumnjive supstance.

Njih su pratili pripadnici Kosovske policije, a kada su ih sustigli, jedan od osumnjičenih je izvukao pištolj iz pojasa i uperio ga ka službenicima, navode iz KP.

U saopštenju se dodaje da je jedan od policajaca upotrebio svoje službeno oružje u samoodbrani, a kako bi izbegao opasnost po svoj i život svog kolege.

„Zahvaljujući brzoj reakciji policijskih službenika koji se nisu povukli, već su im dali usmene naredbe da se osumnjičeni zaustave, i u cilju izbegavanja opasnosti po život kolege i svoj život, u samoodbrani je (policajac) upotrebio službeno oružje u pravcu osumnjičenog, međutim bez posledica po ljude, samo sa jednom minimalnom štetom na jednom od svetala sumnjivog vozila. Nakon ovoga, jedan od policijskih službenika je zadobio laku telesnu povredu u predelu kolena“, poručili su iz policije.

Osumničeni su međutim, ostavili automobile i uspeli da pobegnu sa lica mesta.

Tada su pripadnici policije u gepeku jednog od vozila pronašli i oduzeli 13 paketa sa marihuanom ukupne težine 14.050 grama.

Policija je potom izvršila pretrese kuća osumnjičenih gde su zaplenili različita dokumenta i vozila marke Golf, BMW i Mitsubishi

O slučaju je obavešten i nadležni tužilac koji je naložio da se otvori slučaj kvalifikovan kao „pokušaj ubistva“, „neovlašćena kupovina, posedovanje, prodaja i distribucija opojnih droga“ i „neovlašena kontrola i upotreba oružja“.

Policijske jedinice tragaju za osumnjičenima koji su poznati policiji. Iz KP navode da su ove osobe takođe bile umešane u dva prethodna slučaja.

indeksonline.rs/KoSSev

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO