Postizborna kriza u Sjenici

Ne jenjava afera o kupovini glasova na nedavnno održanim izborima u Sjenici, nakon što su u javnost dospeli audio snimci na kojima predsednik SPP-a Usame Zukorfčić govori o organizaciji kupovine glasova između te stranke i Grupe građana ’’Bez diskriminacije’’ Dina Kurtovića.

RTV Novi Pazar  kontaktirala je obe strane i mejlom dostavila pitanja na šta su iz Stranke pravde i pomirenja odgovorili, i između ostalog naveli da je glas Usame Zukorlića koji se čuje na snimku montiran pomoću alata veštačke inteligencije, te da je Zukorlić u javnosti i na sastancima govorio o kupovini glasova od strane Samira Tandira, koji je, tvrde, uzimao procenat od svojih zaposlenika i novac koji je zatim koristio za kupovinu glasova.

Iz Bošnjačko srpskog saveza istog dana, u saopštenju koje je potpisao Samir Tandir pozvali su Tužilaštvo da ispita Usamu Zukorlića i naveli da je kupovine glasova bilo i ranijim izborima.

Dino Kurtović, nosilac liste Grupe građana koja je učestvovala na izborima u Sjenici nije se oglašavao putem medija niti je odgovorio na pitanja koja mu je RTV Novi Pazar dostavila mejlom. Na svom FB nalogu osim što je zahvalio našoj medijskoj kući na mogućnosti da odgovori, naš rad ocenio je neprofesionalnim, tendecioznim, zlonamernim, politički konstruisanim, obmanjujućim, ostrašćenim i punim mržnje. Odgovarajući Kamberoviću, između ostalog, navodi da je sramno što ga proziva za kupovinu glasova, a Fadila Nikšića naziva izdajnikom. Nije negirao navode o kupovini glasova.

Postizborna kriza u Sjenici ovih dana značajano je zakomplikovana objavljivanjem novih audio snimaka na društvenim mrežama koji potvrđuju autentičnost i negiraju navode o upotreni alata veštačke inteligencije o čemu su govorili u SPP-u.

Izjave Fadila Nišića izazvale su reakciju u Islamskoj zajednici koja je stala uz čelnike medžlisa u Sjenici, jasno i nedvosmisleno potvrđujući svoju apolitičnost i pozivajući one koji imaju dokaze o nečasnom delovanju imama i upošljenika Islamske zajednice, ili o zloupotrebi funkcije da ih dostave Mešihatu, te da će oni će reagovati u skladu sa svojim normativnim aktima.

Reagujući na saopštenje Islamske zajednice Nikšić je zahvalio rukovodstvu na čelu sa muftijom Dudićem  što je nakon njegove izjave odmah reagovala i tražila da se dostave dokazi o imamima i službenicima Islamske zajednice  koji se bave politkom, koji vrše funkcije u političkim strankama i ustupaju vakufske prostorije i vakufska dobra u političke svrhe za korist jedne političke partije.

’’Obavještavamo javnost da ćemo u najkraćem roku dostaviti dokaze i argumente Islamskoj zajednici na dalje postupanje.  Islamska zajednica je zajednica svih muslimana i zahvaljujemo se rukovodstvu zajednice na brzom reagovanju na dobro svih građana.

Raduje nas činjenica da je rukovodstvo Islamske zajednice stava da je zajednica svih političkih stranaka i svih gradjana i da će prema svima biti jednaka’’ navodi se u saopštenju za javnost Stranke budućnosti i razvoja Fadila Nikšića.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO