POSLIJE POLA VIJEKA UREĐUJU SE ULICE OKO AUTOBUSKE STANICE! Četiri ulice biće kompletno rekonstruisane a biće urađena i komunalna infrastruktura!

Vremenske prilike idu na ruku izvođačima radova, pa se i ovog proleća u Novom Pazaru radi na više lokacija. Infrastrukturnim prethode radovi na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži koja se rekonstruiše u svim delovima Novog Pazara. Tako je i u najprometnijim ulicama koje gravitirtaju novopazarskoj autobuskoj stanici.

Radnici novopazarskog Vodovoda intezivno su radili u nekoliko ulica u ovom delu grada. Radilo se na izgradnji fekalne i kišne kanalizacije, kao i vodovodne mreže. Reč je o radovima koji prethode konačnim, asfalterskim.  Radi se o veoma zahtevnom projektu koji se zbog specifičnosti poslova odvijao u nekoliko faza.

Kako su ranije saopštili nadležni, ove aktivnosti preduzete su zbog dotrajalosti, ali preopterećenja vodovodnih instalacija, pa su lokalna samouprava, Gradsko veće, gradonačelnik, te  Sandžačka demokratska partija kao nosilac vlasti, doneli odluku da se izvrši rekonstrukcija kompletne komunalne infrastrukture, kako bi na najbolji način pratili intezivnu izgradnju stambenih zgrada i zadovoljili potrebe stanara u ulicama Omladinskoj, Moskovskoj, Ljubljanskoj i Stane Bačanin.

Kako su radovi koje izvodi novopazarski Vodovod pri kraju, uskoro će novopazarski putari moći da počnu pripremne radove za asfaltiranje.

Režim saobraćaja će tokom asfaltiranja biti izmenjen i odvijaće se po preporukama nadležnih, odnosno alternatvnim pravacima.

Podsećamo da je u okviru infratsruktrunog uređenja, a kroz projekte parternog uređenja, realizovanih na više lokacija, uređen parking prostor za više od 20 vozila.

Inače, pomenute ulice nalaze se u jednom od starijih delova grada, naseljenog pre pola veka.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO