Po okončanju izbora 16. marta i nakon formiranja Vlade Republike Srbije, na udaru zakona biće mnogi sandžački tajkuni koji su ojadili lokalne fabrike i zaposlene u tim fabrikama, ostavivši ih bez posla, bez egzistencije i na ulici.

Informacija o predstojećim hapšenjima potvrđena je iz izbornog štaba Aleksandra Vučića, budućeg premijera Srbije. Akcija, prema pouzdanim saznanjima, neće zaobići ni sandžačke tajkune . Na meti zakona biće svi oni koji su sprovodili nezakonite, žargonski rečeno lopovske privatizacije, kupujući čitave firme, nekadašnje gigante za smešne novčane iznose, nipodaštavajući njihovu pravu vrednost na tržištu ali i značaj za zajednicu.

Mnogo je onih koji će se naći u težištu opsežne istrage a koji su u društvu ostali zapamćeni po uništavanju sandžačke privrede. Cilj takvih nije bio da nastave kontinuitet proizvodnje i privredu ovog kraja učine još stabilnijom nego ranije, već su manipulišući jeftinom raadnom snagom , obespravili svakog zaposlenog. Brojne fabričke hale, poslovni objekti, mnogobrojne lokale u centru grada i čitava infrastruktura privatizovani su iza zatvorenih vrata, završivši u vlasništvu najužih članova porodice i prijatelja upravo tih tajkuna. Mnogo je ovakvih primera od Prijepolja, Nove Varoši, Sjenice, Tutina, Priboja, Raške i Novog Pazara u kome su tajkunska delovanja vidljiva svuda.

 

4 KOMENTARA

  1. pa zasto posle prelaska cenzusa? zasto do sada nije uradjeno nesto po tom pitanju, u sazivu ove, ili prosle vlade? mi imamo upravu koja je odlucila da oprosti sve dugove koje je SDA vlast napravila jer nece ljudi da se zameraju. Ali da se slikaju, e to hoce.

  2. Tajkuni nisu mogli bez porske politicara koji imaju svoje ljude I u policiji I u pravosudju!Iskreno se nadam da ce se posle 16.marta raskrinkati I kazniti oni koji su omogucili pljacku drzavne imovine!

Comments are closed.