Naslovna Sport Fudbal Posle 37 dana odsustva, ponovo Gradskom stadionu

Posle 37 dana odsustva, ponovo Gradskom stadionu

Posle 37 dana odsustva, na Gradskom stadionu u Novom Pazaru i poznato lice. Fudbalu se vratio Mladen Živković. Teška povreda nakon duela s napadačem Crvene zvezde Predragom Sikimićem je prošlost, a na odličnom golmanu je period ponovnog dokazivanja u pokušaju da se vrati međ` startere.
za njega su dani koje bi najradije što pre da zaboravi.

14543778_10209705734787540_7579555473737246362_o

– Do ove povrede ne pamtim kad sam poslednji put izostao s treninga. Ako me sećanje dobro služi, prvi put sam pauzirao više od dva dana. Nije bilo lako, ranije nisam imao nikakva loša iskustva s povredama. Mnogo volim svoj posao, toliko da i trening čekam sa uzbuđenjem. Uželeo sam se i lopte i utakmica. Oni koji su moje lečenje pratili sa strane imaju utisak da sam se relativno brzo oporavio. Jedino ja znam da mi je svaki dan trajao tri puta duže.

Na trenutak se Živković ponovo vratio na po njega nesrećni 28. avgust.

– Dobio sam udarac u predelu između nosa i jagodične kosti. Od siline udarca, do koga je došlo velikom površinom kopačke, odmah mi je bilo jasno da je sve polomljeno. U tom trenutku bio sam prilično svestan, osetio sam da su mi gotovo sve kosti ušle u lobanju i čak pokušao, onako mahinalno, da ih vratim na svoje mesto. Često, šaleći se, pričao sam u društvu – da sam se potukao s desetoricom bolje bih prošao.

U javnost je otišla informacija da su Živkoviću dijagnostikovana tri preloma. Tek sad odlični golman otkriva netačnost:

– Mnogo se tih dana pisalo o meni, a najmanje o delikatnosti povrede. Doduše, nisam na tome ni insistirao, prevashodno da bih smirio porodicu i umanjio njihove brige. Zato i jesam pustio priču o tri preloma, a bilo je – osam! Mislim da još uvek nisam svestan težine povrede, na delu lica puklo je sve što je moglo da pukne. Polomljena je očna jabučica, nos na nekoliko mesta i jagodična kost. Milimetri su delili od gubitka levog oka. Veliku zahvalnost dugujem, načelniku Klinike za otorinolaringologiju i maksilofacijalnu hirurgiju Kliničkog centra Srbije prof. dr Milovanu Dimitrijeviću, koji je me je uspešno operisao. Kad sve sumiram, ispada da sam još i dobro prošao.

Dešavanja u klubu pratio je putem medija. Koliko je teško gledati utakmice s tribina je znao, ali posle ove situacije shvatio je da to ništa nije u poređenju s doživljajem mečeva iz bolesničke postelje.

– Jeste da nismo imali dobre rezultate, ali nedostajalo nam je i sreće. Svoje šanse nismo koristili, a onda smo za propuste surovo kažnjavani. Pribojavao sam se utakmice s Radničkim, zbog važnosti meča i njihovog kvaliteta. Hoću da verujem da smo ovom pobedom najavili početak uspešne serije rezultata.

KONKURENTI MOTIVIŠU

Predstojeće borbe s Zogovićem i Zečevićem za mesto na gol-liniji se ne plaši.

– Dobro je što u trenažni proces ulazim dok traje pauza u prvenstvu. Potrebno je vreme da bih dostigao željenu formu. Dobro se osećam i da sam se pitao, i ranije bi krenuo s treninzima. Konkurenciju vidim samo kao pokretački motiv na još naporniji rad. Povreda nije ostavila posledice, poznajući sebe ne strahujem da ponovo zauzmem mesto ispred mreže.

S MASKOM NA TEREN

Prvih mesec dana Živković će na treninzima i utakmicama nositi specijalnu masku, da li će je koristiti i posle tog roka zavisi od lekarske procene.

– Napravljena je da u potpunosti štiti povređene delove lica, s tačkama oslonca na zdravim kostima. Dakle, po meri i u skladu s zalečenim povredama – objašnjava Živković.

Exit mobile version