Naslovna Featured Istaknuto Poslanici traže od nadležnih da reaguju na Ugljaninove izjave o Sandžaku

Poslanici traže od nadležnih da reaguju na Ugljaninove izjave o Sandžaku

Poslanici Skupštine Srbije na početku sednice iskoristili su svoje pravo da postave pitanja nadležnim organima, a najviše reči bilo je o Sandžaku i o Kosovu.

Poslanik Srpske radikalne stranke (SRS) Aleksandar Šešelj pitao je ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića zašto niko ne reaguje na, kako je rekao, separatizam lidera SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina koji je nedavno ponovo pokrenuo pitanje uspostavljanja specijalnog statusa za Sandžak.

Prema Šešeljevim rečima, Ugljanin svojim izjavama o Sandžaku kao republici i okupiranoj teritoriji gde je izvršen genocid nad Bošnjacima pre 100 godina, čini delo veleizdaje, pa je pitao vladajuću stranku da li podržava Ugljanina, s obzirom na to da je u nekim gradovima sa njim u koaliciji.

Poslanik Socijalisitčke partije Srbije (SPS) Djordje Milićević rekao je da Ugljanin nema podršku vladajuće koalicije i pridružio se Šešeljevim zahtevima.

On je istakao da Ugljanin sada od medjunarodne zajednice traži rešenje statusa Sandžaka, a dok je od 2008. do 2014. godine bio ministar za regionalni razvoj, govorio je da je Srbija naša zemlja i nije pokretao nikakva pitanja.

I Djordje Vukadinović iz grupe Nova Srbija-Pokret za spas Srbije zatražio je da se nadležni izjasne povodom izjava pojedinaca koje zadiru u ustavni poredak države.

Za njega je, dodao je, veća nevolja što neodgovorne izjave poput Ugljanina daje predsednik Srbije Aleksandar Vučić i to pred američkim senatorima.

Exit mobile version