Poseta delegacije turskog Univerziteta “Mehmet Akif Ersoy” u cilju razvoja poljoprivrede

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i njegovi saradnici razgovarali su sa delegacijom Univerziteta „Mehmet Akif Ersoy”  iz Republike Turske, na čelu sa rektorom, prof. dr Ademom Korkmazom. Tokom susreta u Gradskoj upravi bilo je reči o saradnji na izradi projekata iz oblasti poljoprivrede u Novom Pazaru i Sandžaku.

Predstavnici turskog Univerziteta ponudili su stručnu pomoć u sagledavanju sveukupne situacije i iznalaženja mera razvoja oblasti od izuzetne važnosti za novopazarski kraj.

Delegacija Turske posetila je Poljoprivrednu savetodavnu stručnu službu kao i Regionalni centar  za razvoj poljoprivrede i sela.

Saradnja sa Državnim univerzitetom je već uspostavljena, u cilju zajedničkog definisanja potencijala Pešterske visoravni, na polju proizvodnje organske hrane i razvoja stočarstva. Projekat za razvoj poljoprivrede koji predviđa otvaranje laboratorije za proveru kvaliteta proizvoda od mesa i mleka, podržava Turska razvojna agencija TIKA,  koja će se postarati da obezbedi potrebnu opremu.

rtvnp

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO