Naslovna Sandžak Novi Pazar Poruka građanima od strane Gradske uprave Grada Novog Pazara “Iskoristiti povoljnosti legalizacije”

Poruka građanima od strane Gradske uprave Grada Novog Pazara “Iskoristiti povoljnosti legalizacije”

Novi Zakon o ozakonjenju objekata predstavlja javni interes i pruža mogućnost građanima da na znatno jednostavniji način nego ranije, vrate sagrađeni objekat čiji su vlasnici, u legalne tokove. Nadležni iz Gradske uprave pozivaju građane, posebno Novopazarce iz dijaspore, da iskoriste najpovoljnije uslove ikada i reše status svojih objekata.

Postupak ozakonjenja, osim što je jednostavniji i znatno jeftiniji nego ranije, povećava i tržišnu vrednost objekta u procesu prodaje. S druge strane, legalizovani objekat ima i hipotekarnu vrednost – naglašavaju iz Gradske uprave.

Dokumenta se dostavljaju Odeljenju za urbanizam i izgradnju preko uslužnog centra Gradske uprave, a nakon što nadležni utvrde da li objekat ispunjava uslove za ozakonjenje, pristupa se izradi izveštaja o stanju objekta. Osnovna prednost aktuelnog, u odnosu na predhodne zakone, ogleda se u njegovoj jednostavnosti i praktičnoj primeni.

Važno je napomenuti da za legalizaciju pomoćnih objekata nije potebna tehnička dokumentacija, a taksa u postupku ozakonjenja, u najvećem broju slučajeva iznosi 5000 dinara.

Exit mobile version