Poreski udar na estradu!

Poreska uprava detaljno će proveravati estradne umetnike i sportiste.

Untitled-1

Direktor Poreske uprave Ivan Simić istakao je da će kontrole plaćanja poreza biti veoma pedantne i da će svi koji budu izbegli ovu obavezu prema državi snositi posledice.

“Svi vole da se hvale kako je na koncertu ili utakmici bilo 150.000 ljudi, a u stvari su prodali mnogo manje karata. Nas to ne zanima. Ako ste već u javnim glaislima prijavili toliki broj posetilaca, to ćemo i oporezivati. Poreska uprava će obaviti kontrolu svih takvih događaja”, kaže Simić.

Poreskoj upravi prijavilo se svega 3.769 bogataša, čija imovina vredi više od 35 miliona dinara. I sami poreznici, kao i brojni stručnjaci, smatraju da u našoj zemlji ima najmanje 10.000 imućnih. Prema broju pristiglih prijava ispada da je oko 6.000 građana izbeglo da plati porez državi. Upravo to je i razlog što su čelnici Poreske uprave najavili oštru kontrolu imovine, pre svega onih za koje se pretpostavlja da mnogo dobro zarađuju.

Tim povodom, novinari juče su pozvali nekoliko poznatih pevača i sportista kako bi saznali ko je od njih prijavio imovinu. Veoma je zanimljivo da govoto svi sagovornici tvrde da nemaju toliku imovinu. Izuzetak su pevačica Ceca Ražnatović i trener KK Partizan Duško Vujošević.

“Nisam čekala poslednji dan, podnela sam prijavu u junu. Uostalom, država zna šta imam, pa je ovo čini mi se samo pro forme. I pored toga ja sam ispoštovala ono što je bilo do mene”, rekla je Ceca.

Za razliku od nje, pevačica Goca Božinovska kaže da njena imovina ne prelazi “kritičnu grancu”.

“Ne vredi moja imovina toliko. Imam samo kuću koja se ne vodi na mene, nego na decu. Sve poreze uredno plaćam”, kaže Goca.

Ni Šaban Šaulić ne spada u ovu kategoriju, a njegova žena Gordana kaže da se to lako može proveriti.

Jedan od retkih među sportistima koji je podneo poresku prijavu je Duško Vujošević.

“Prijavio sam imovinu, ali takva pitanja zalaze u intimu i neću na njih da odgovaram”, odgovorio je on.

Takođe i Mateja Kežman smatra da su ovakva pitanja preterana.

“Sam razgovaram sa poreznicima, a vama nema potrebe da odgovarama”, rekao je bivši reprezentativac.

Fudbaler Crvene Zvezde Nenad Milijaš kaže da ne strahuje od provere imovine i da nema šta da krije.

Izvor: Informer

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO