Ponovo odloženo pripremno ročište Darku Šariću zbog izostanka advokata

Foto:Tanjug/Jadranka Ilić BEOGRAD – U Specijalnom sudu u Beogradu danas je za 24.mart odloženo pripremno ročište pred početak suđenja organizovanoj kriminalnoj grupi Darka Šarića, čiji pripadnici se terete za krivična dela među kojima je i ubistvo.

Pripremno ročiste je odloženo zbog izostanka advokata odbrane Danila Šarića i Bojana Ječmenice, a ovo je četvrti put da se početak pripremnog ročišta odlaže iz ovog razloga.

Kako je rekao za Tanjug jedan od advokata odbrane, branioci nisu primili poziv za današnje ročište.

Unapred su zakazana još dva termina za ovo suđenje, 10. i 11. aprila, rekao je za Tanjug jedan od advokata odbrane ispred suda.

Optuženi advokat Dejan Lazarević je na današnje suđenje došao iz kućnog pritvora, pošto mu je Apelacioni sud ukinuo pritvor 17. februara i odredio mu zabranu napuštanja stana uz elektronski nadzor (nanogicu).

Sa slobode se brane i Danilo Odović i Aleksandar Bošnjaković.

Pored Šarića i Lazarevića, još 13 osoba optuženo je, pored ostalog, za teško ubistvo.

Na pripremnom ročištu, koje je zatvoreno za javnost, tužilaštvo i odbrana će predložiti sudu svoje dokaze, nakon čega će se okrivljeni izjasniti o krivici.

Nakon ovog ročišta, sud će zakazati početak glavnog pretresa (suđenje), kojem će javnost moći da prisustvuje, a okrivljeni da detaljni iznesu svoju odbranu.

Pored Šarića i Lazarevića optuženi su i Bojan Stanojković, Danilo Odović, Aleksandar Bošković, Nikola Spasojević, Danilo Stojanović, Milutin Radovanović, Duško Mirković, Stefan Andrejić, Marko Vukić, Uroš Radovanović, Milan Vučinić, Arsa Šarić i Duško Šarić.

Prema optužnici Tužilaštva za organizovnai kriminal, vođa ove grupe je Darko Šarić, koji je, kako se sumnja, stvorio plan delovanja da se iz bezobzirne osvete ubije Nebojša Joksović, svedok saradnik u krivičnom postupku koji se protiv Šarića i drugih vodio zbog krijumcarenja kokaina.

Kada u tome nisu uspeli, Šarić je, kako se sumnja, izdao nalog da se preduzmu radnje koje su bile usmerene na diskreditaciju Joksovića da eventualno izgubi status svedoka saradnika.

Tužilaštvo grupu tereti za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izrađivanje i nabavljanje oružja i sredstava namenjenih za izvršenje krivičnog dela, izazivanje opšte opasnosti, lažno prijavljivanje, zloupotreba službenog položaja i krivično delo iz člana 98 Zakona o tajnosti podataka.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO