PONOSIMO SE TOBOM MAJKO SANDŽAČKA! Performans “Majka Srebrenice” u Potočarima izveden po tekstu Novopazarke! (video)

Novi Pazar – Novopazarka Binasa Hajrović, autorka je teksta “Majka Srebrenice” na osnovu kojeg je izveden performans u Potočarima 11. jula ove godine. Ona je za Glas Sandžaka istakla da joj je trebalo mnogo vremena da Srebrenici priđe pisanjem, jer je kako kaže, veoma teško prikazati bol koji su doživele majke iz tog kraja navodi portal Glas Sandzaka.

Članice Alternativnog teatra JU OŠ “Drežnica” Naida Alić, Nejra Alić i Ena Bećić izvele su performans tako uvjerljivo i tako umetnički snažno da je to ostavilo izuzetno emotivan utisak na sve prisutne, a hiljade ljudi je plakalo kako u Potočarima, tako i pored malih ekrana. Inače, mlade umetnice iz Mostara su u Potočarima nastupile na poziv majki Srebrenice.Performans je autorsko delo profesorice Edite Kevro, voditeljke Alternativnog teatra OŠ “Drežnica”.

Inače,Novopazarka Binasa Hajrović već 20 godina živi sa svojom porodicom u Nemačkoj. Napisala je nekoliko odličnih predstava među kojima je najpopularnija “Šta me snađe” koja je prošle godine odigrana u svim gradovima u Sandžaku.

izvor. glassandzaka.com

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO