Ponedjeljak, 28 Novembra, 2022

Pompezni debakl sa devet ahmedija /VIDEO/

_DSC0554

Ni pompezne najave, niti dolazak reis ul uleme Huseina Kavazovića, nisu bile dovoljne da zakamufliraju više nego jasan debakl Muamera Zukorlića. Njegovo vreme očigledno prolazi, bahatost postaje sve prigušenija a podrška bledi, o čemu ostaje i jasan trag.
Svečanoj akademiji pet stotina prve generacije medresanata prisustvovao je sem njihovih roditelja i najbliže rodbine, tek po koji radoznali prolaznik, rešen da sazna šta je od najavljenog spektakla ostalo da se vidi. Ako se setimo kako je Zukolić do pre samo par godina mogao da se pojavi na Gradskom trgu i oko seber okupi nepreglednu masu, postaje jasno da mu povučeni potezi kao i nekontrolisana želja za apsolutnom kontrolom života ovdašnjih građana i vernika, postali kamen spoticanja. Kriv je za sopstveni i sve očigledniji neuspeh, jer je ucenjivačkim i potcenjivačkim stavom, te manipulatorskim metodama, promovisanim do iznemoglosti, uspeo da dosadi i velikom broju dojučeranjih ljudi od poverenja, kojki su shvatili da je demagogija njegovo oruđe, a samopromocija i nekontrolisana moć jedini cilj.

_DSC0561

Odsustvo građana, vernika, pristalica, zovite ih kako hoćete, ali i vidan izostanak imama sa ovog skupa, ne samo da potvrđuju sve do sada navedeno, nego i otvaraju čitav niz vrlo zanimljivih tema, te najavljuju skori i potpuni krah Muamera Zukorlića. Devet ahmedija, računajući Zukorlićevu i Kavazovićevu, koji je ni kriv ni dužan prevalio toliki put da bi prisustvovao akademiji, loš su rezultat i na skupu u organizaciji kakvog seoskog imama, a kamo li za ambicioznog, pohlepnog i deklarativno neustrašivog heroja iz Orlja.

_DSC0557

Uz dužno poštovanje Kavazoviću i maturantima za koje je 16. maj važan dan, zaključak da će ovaj dan, slikom i rečju ostati kao jedan u nizu brojnih i nedvosmislenih dokaza o posrnuću Muamera Zukorlića, u čiju priču o snazi i veličini koju ima, odavno a s razlogom ne veruju ni članovi najuže mu familije, pa možda ni on sam.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO