Naslovna Sandžak Pomoć poljoprivredi kroz mehanizaciju

Pomoć poljoprivredi kroz mehanizaciju

kombajni

Grad Novi Pazar predao je na trajno korišćenje četiri silo kombajna za pripremu stočne hrane Međuopštinskoj uniji poljoprivrednih udruženja Novog Pazara, Tutina i Sjenice. Silo kombajni su donacija Turske razvojne agencije TIKA.

Pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara Faruk Suljević prilikom promopredaje silo kombajna Međuopštinskoj uniji poljoprivrednih udruženja rekao je da je ovo još jedna u nizu donacija Turske razvojne agencije Tika.

,,Odobren je projekat za cisterne za vodu a u pripremi je još jedan projekat za razvoj pčelarstva.Očekujem da će iduće godine u saradnji sa Međuopštinskom unijom i Poljoprivrednom stručnom službaom Tika realizovati još puno projekata vezanih za poljoprivredu”, kazao je Suljević.

Direktor novopazarske Poljoprivredne stručne službe , Nihad Hasanović rekao je da će tokom zime ova služba raditi na edukaciji poljoprivrednika za korišćenje silo kombajna i pripremi stočne hrane.

,,Na edukaciji poljoprivrednika aktivno učešće uzeće svi naši savetodavci, a nećemo žaliti truda da angažujemo i najeminentnije stručnjake iz naše zemlje”, kazao je Hasanović.

U Međuopštinskoj uniji poljoprivrednih udruženja Novog Pazara, Tutina i Sjenice kažu da će ove kombajne moći da koriste svi poljoprivrednici pod istim uslovima

Izvor RTV

Exit mobile version