Pomoć bebama iz Turske stiže i iz Srpskog narodnog pozorišta

NOVI SAD – Srpsko narodno pozorište, kuća koja je oduvek negovala empatiju i imala sluha za nedaće koje mogu da nas zadese, spremilo je pomoć za bebe i decu koja su se našla u nemiloj situaciji u Turskoj, državi koja se trenutno bori sa posledicama strašnog zemljotresa.

Najstariji srpski teatar obezbedio je donaciju u vidu potrepština za bebe.

“Kao narod koji je preživeo ratove, sankcije, izbeglištvo, pa i rat sa koronom, najbolje znamo šta su nedaće i kako je boriti se za opstanak. Situacija koja je zadesila Tursku još jedan je nevidljivi neprijatelj sa kojim se treba izboriti te je izuzetno važno ne ostati nem na ovakvu katastrofu. Solidarnost i podrška sada je Turskoj od izuzetne važnosti, te ćemo se tako i mi uključiti u ovu borbu”, istakao je upravnik Srpskog narodnog pozorišta Aleksandar Stankov.

Podsetimo, 2020. godine održan je prvi međunarodni onlajn striming koncert “Distancirani zajedno”, čiji inicijator je Opera Srpskog narodnog pozorišta, uz još Italiju, Tursku, Kinu.

Članovi orkestra Opere SNP-a najpre su TV spotom podrške italijanskom narodu iz svojih domova, odsvirali čuvenu pesmu Bela, ćao i poslali najglasniju poruku podrške i saosećajnosti.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO