Pomiri se sa prirodom i pomozi joj da se obnovi

NOVI PAZAR – U okviru obeležavanja Svetskog dana životne sredine koji se u celom svetu obeležava 5.juna, Grad Novi Pazar, Odeljenje za zaštitu životne sredine i OSCE na gradskom šetalištu postavili su tematsku izložbu

Svetski dan zaštite životne sredine 2021 – ove godine obeležava se pod sloganom “Pomiri se sa prirodom i pomozi joj da se obnovi”. Učešće u obeležavanju ovog dana uzeli su kako pojedinci tako i mnoge lokalne samouprave, organizacije i škole.

“Koristim priliku da povodom obeležavanja Svetskog dana zaštite životne sredine pozovem naše građane na odgovornost prema životnoj sredini zbog toga što naša zdrava životna sredina i zdrav eko sistem predstavljaju osnov za obezbeđivanje sredstava za život ljudi, predstavlja barijeru za nastanak klimatskih promena a predstavlja i bitnu stavku koja se odnosi na sprečavanje nestajanja biodiverziteta”, kazala je članica Gradskog veća iz Odeljenja za ekologiju, Milica Mančić.

Deca OŠ”Jovan Jovanović-Zmaj” rado su uzela učešće u obeležavanju Svetskog dana zaštite životne sredine pa su upotrebila svoju maštu, znanje i veštine i ručno izradila kućice za ptice koje su nakon izložbe postavljene na Rekreacionom centru i u gradskom parku.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO