Pomirenje na Dan Sandžaka!? (foto)

Novi Pazar – Večeras je u sali Doma kulture u Novom Pazaru obilježen nacionalni dan – Dan Sandžaka  u organiziaciji Bošnjačke kulturne zajednice – BKZ.

 

Ovom skupu su prisutvovali čelni ljudi BKZ-a, Islmaske zajednice kao i predstvanici  političkog i javnog života u Novom Pazaru.

 

Velika želja za jednistvom rezultirala je prisustvom visokih delegacija političkih opcija okupljene i oko SDA i oko SDP. Ispred gradske uprave u  Novog Pazara prisustvovao je gradonačelnik  dr. Meho Mahmutović, a u njegovu delegaciju su sačinjavali i predstavnici skupštine grada, kao direktori javnih ustanova. Ispred BNV kao izaslanici predsjednika Ugljanina prisustovala je delegacija na čelu sa sekretarom BNV, Ahmedinom Škrijeljom.

 

Prisutnima se obratio muftija sandžački Muamer ef. Zukorlić ističući da je Bošnjacima potrebno jedinstvo i da se ono ne može graditi oko jednog čovjeka ili političke partije, već se jedinstvo mora graditi na univerzalnim vrijednostima kao što su vjera islam, bošnjačka nacija i naša domovina Sandžak.

 

U ovoj manifestaciji učešće su uzeli i Haris Skarep, Hamza Škrijelj, Ilma Plojović, kao i polaznici Mekteba Reuda.

2014-11-20 21.29.44

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO