POMAMA ZA SENZACIONALIZMOM! Sandžački portali objavili lažnu fotografiju napadača na tablu Aćif efendije

NOVI PAZAR – Sinoć oko 22 sata u ulici 28. novembra u centru Novog Pazara, novopazarac P.M. pokušao je da uništi tablu Aćif efendiji udarcima metalnom kantom o istu, nakon čega se sukobio sa grupom mladića.

P.M. je nakon kraćeg vremena lociran i priveden, a kako navode naši izvori, bio je u vidno alkoholisanom stanju.

Većina sandžačkih portala i pojedinaca objavila je lažnu fotografiju navodnog napadača na tablu Aćif efendije u Novom Pazaru uz poruke “Evo kako izgleda P.M. nakon sukoba sa prolaznicima”, “ovaj je po nalogu pokušao da uništi tablu”, “ovako se je proveo napadač na Aćifa”…

Naime, ta fotografija nastala je 2014. godine u Harisburgu (SAD), kada je u tuči, teške telesne povrede zadobio Bil Herš.

Lažne vesti su danas zastupljene više nego ikada, a sumnja i provera su pitanja lične odgovornosti svakog čitaoca ukoliko država ne uspeva da se izbori sa situacijom.

Postoji nekoliko koraka koje možete da preduzmete kako biste proverili kredibilitet vesti. Najpre proverite izvor priče i autore, da li prepoznajete sajt gde je plasirama i da li izgleda legitimno, posetite deo “O nama” i pročitajte više o autoru. Pročitajte ceo tekst pažljivo, ne dozvolite da se “upecate” na naslov.

Proverite da li i kako drugi izvori prenose tu vest i proverite izvore koji se pominju u samoj vesti.

Budite sigurni da objektivno analizirate posmatranu vest, da ne donosite pristrasne zaključke.

Ukoliko je fokus vesti fotografija, uradite pretragu na Google-u po toj fotografiji.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO