Poljoprivredna udruženja spas za poljoprivrednike

Novi Pazar – Na području Novog Pazara,Sjenice i Tutina,trenutno ima 44 registrovana poljoprivredna udruženja. Iz sve tri pomenute opštine ima ukupno 10.000 registrovanih poljoprivrednih gazdinstava a veliki broj poljoprivrednika nije član ni jednog udruženja,što,po rečima Safeta Vesnića iz Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Novog Pazara nije dobro za njih same. Apelovao je na sve samostalne poljoprivrednike da se obavezno pridruže bilo kom udruženju zarad lakšeg nastupa na tržištu,dobijanja raznih subvencija i ostvarivanja drugih prava.

 

 
“Svi željno iščekujemo pridruživanje EU koje će za par godina i biti i tada,hteli mi to ili ne,moraćemo da se pridržavamo standarda koji važe u EU,tako da i poljoprivrednici to moraju poštovati” rekao je Safet Vesnić i PSSS Novog Pazara i dodao da razvoj poljoprivrede,ne samo u Sandžaku već i u čitavoj državi može jedino dobro funkcionisati ako poljoprivrednici deluju preko udruženja.
On je istakao,da su svi poljoprivrednici uredno obavešteni o svim aktivnostima udruženja koja već postoje,koje su njihove prednosti i kako nastupaju na tržištu,tako da bi oni koji se još uvek dvoume da li da pristupe nekom od već registrovanih ili osnuju novo udruženje trebalo da to što pre učine.
Sve informacije mogu dobiti u PSSS Novi Pazar kao i u Međuopštinskoj uniji poljoprivrednih udruženja.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO