Policija: Zaplenili smo: tri kilograma i 768 grama marihuane, 166 grama heroina, 7,2 grama kokaina!?

Novopazarska policija je u prvih devet meseci ove godine zaplenila veću količinu opojnih droga nego cele prošle godine, pokazuju zvanični statistički podaci Policijske uprave (PU) u Novom Pazaru a prenosi radio sto plus.

POLICIJA NOVI PAZAR - ILUSTRACIJA
POLICIJA NOVI PAZAR – ILUSTRACIJA

Do kraja septembra policijski službenici imali su 57 slučajeva zaplene droge i podneli su 40 krivičnih prijava protiv osoba osumnjičenih da su proizvodili ili trgovali narkoticima.

Prema podacima policije, u koje je radio Sto plus imao uvid, ove godine zaplenjeno je tri kilograma i 768 grama marihuane, 166 heroina, 7,2 kokaina i 245 komada raznih tabletica.

No u vesti se ne vidi tačno da li je 166 grama ili kilograma, ili je 7.2 grama ili kilograma. A cifra od 245 komada raznih tabletica takođe nije jasna jer nije navedeno šta je tačno zaplenjeno.
Cele prošle godine, zaplenjeno je šest puta manje marihuane – oko 650 grama, približno ista količina heroina – oko 173 grama, manje od jednog grama kokaina i 29 tabletica navedeno je na sajtu radia sto plus.

Sve to pronađeno je u 55 zaplena, a policija je tada podnela 54 krivične prijave.

U 2011. godini novopazarska policija pronašla je i oduzela najveće količine heroina, oko 637 grama, preko dva kilograma i 640 grama marihuane, 860 grama hašiša i samo četiri tabletice.

Policija je te godine imala 26 zaplena, a protiv osumnjičenih za trgovinu i proizvodnju opojnih droga podnela je 28 krivičnih prijava.

Novopazarska policija pokriva teritorije ovog grada i opština Sjenica i Tutin.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO