Policija traži ubicu iz Tutina, klupko jezivog zločina još je zamršeno: “Svedoka nema, on je možda već daleko”

TUTIN – Policija iz Novog Pazara i Tutina traga za 55-godišnjim M. P. (55) iz Tutina, osumnjičenim da je usmrtio Maju Odalović (35) iz Kraljeva čije telo je u četvrtak popodne pronađeno jednom od virova Ibra kroz kanjon ove reke nadomak mesta Ribarići.

Do sada je poznato da je nesrećna Kraljevčanka usmrćena hicem u slepoočnicu iz malokalibarskog oružja, a da li je ubijena kraj ili na drugoj lokaciji pa ju je ubica ovde doneo mrtvu, još uvek nije utvrđeno. Do juče je ostalo nepoznato da li su jakna bez rukava i ženska kapa zatečeni blizu mesta gde je pronađeno telo Maje Odalović pripadalo njoj.

Upućeni u istragu ovog zločina kažu da je slučaj veoma komplikovan, da svedoka nema, da je telo nađeno na nepristupačnom delu kanjona do koga se sa magistralnog puta Novi Pazar – Mehov krš stiže strmim zemljani putem dugim nekoliko stotina metara.

Za sada je nepoznanica i kada se ubistvo dogodilo, odnosno da li je to bilo u sredu, u noći između srede u četvrtka ili u četvrtak u prepodnevnim satima. Tek, nestanak Maje Odalović nije bio prijavljen policiji, a njeno telo, koje je u reci primetio jedan ribolovac, kako je utvrđeno obdukcijom nije dugo bilo u vodi.

Mnogo još uvek nejasnih detalja mogao bi da otkrije „golf 4“ u vlasništvu M. P. koji je juče policija pronašla i koji je tokom dana predat forenzičarima.

Predmet istrage je i da li su ubijena Kraljevčanka i 20-godina stariji Tutinac bili u vezi i ako jesu u kakvoj. Samim tim nema ni detalja koji bi mogli ukazati na motiv ubistva.

– Kada je telo pronađeno u Ibru najpre se sumnjalo da se radi o samoubistvu, međutim sveži tragovi automobilskih guma nedaleko od mesta na kome je nađena Maja Odalović uputili su polliciju u drugom smeru, a da se radi o ubistvu iz vatregenog oružja kasnije je potvrdila obdukcija – kaže naš izvor iz istrage.

Uprkos svim naporima policije M. P. do juče popodne nije bio pronađen, zbog čega se ne isključuje mogućnost da je pobegao na Kosovo i Metohiju, s obzirom da se administrativni prelaz Brnjak nalazi 15-ak kilometara od Ribarića, ili u Crnu Goru koja je još bliže.

– Pogodonost ubici da pobegne mogao je da pruži brdovit teren, retko naseljen i obrastao šumom – kaže naš sagovornik.

Tutinci pričaju da M.P. poznaju kao kafanskog čoveka i da se odavno razveo od žene. Kažu da nije imao neki stalan posao, a povremeno je putovao u Nemačku da radi.

blic.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO