Policajci tražili hodži koji je krenuo u džamiju da se alkotestira

SARAJEVO – U subotu naveče u mestu Alagići kod Kreševa policijska patrola zaustavila imama A. B. koji teravje namaz (večernju molitvu) obavlja u džematu u Crnićima. Oni su od njega tražili da pristane na alkotestiranje.

Naime, kada je krenuo na namaz u 21:05 sati, policijska patrola je zaustavila automobil kojim je upravljao A.B. tražeći dokumente i potvrdu za kretanje, a zbog nastupanja policijskoh časa u okviru epidemioloških mera.

Nakon što je imam A. B. pokazao sve potrebne dokumente, te validnu dozvolu za kretanje u vreme zabrane kretanja i legitimaciju Islamske zajednice na kojoj je fotografija s ahmedijom, patrola je tražila od imama da pristupi alkotestiranju.

Kako piše portal mahalla.ba u patroli su bila tri policajca koji su rekli da znaju da je ramazan, ali da hodža mora da radi alkotestiranje.

Imam A. B. je rekao i to da su mu policajci rekli da svi moraju “duvati u balon” po nalogu komandira Policijske stanice Kreševo, ali i da su za vreme dok je izašao iz automobila i bio alkotestiran, cestom prošla tri automobila koja nisu zaustavljena niti su vozači alkotestirani.

Efendija je poslušao naredbu policijskih službenika i rezultat alkotestiranja je bio negativan (0,00 promila).

O ovom incidentu i ponašanju policijskih službenika, Nermin Merhemić, predsednik Medžlisa Kiseljak, u okviru kojeg su i kreševski džemati, je obavestio kantonalni MUP, a tri policajca će u ponedjeljak i zvanično biti prijavljeni Unutrašnjoj kontroli MUP-a SBK, potvrdio je predsjednik MIZ Kiseljak Nermin Merhemić za portal mahalla.ba.

indeksonline.rs/mahalla.ba

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO