Naslovna HRONIKA Policajacu zatvor zbog preprodaje amfetamina i skrivanja begunca

Policajacu zatvor zbog preprodaje amfetamina i skrivanja begunca

policajacu-zatvor-zbog-preprodaje-amfetamina-i-skrivanja-begunca

Foto: MUP BEOGRAD – Viši sud u Beogradu osudio je danas na jedinstvenu kaznu od tri godine i osam meseci zatvora bivšeg policijskog službenika Direkcije policije Stevana V. (32) zbog preprodaje narkotika, kao i zbog pomaganja muškarcu koji je bio u bekstvu da se krije od policije.

Optužnicom Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, Stevan V, se tereti za krivična dela zloupotreba službenog položaja i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, potvrđeno je Tanjugu u tužilaštvu.

Njemu je današnjom presudom izrečena jedinstvena kazna za ova krivična dela.

Presuda je prvostepena i na nju imaju pravo i tužilaštvo i odbrana.

Stevan V. je osuđen jer je prekoračenjem granica svog službenog ovlašćenja pomagao A.N. da se skriva od policije, iako je znao da je za njim raspisana policijska potraga i kao poternica Drugog osnovnog suda u Beogradu.

On je A.N. sve vreme trajanja potrage, od nekoliko meseci, vozio svojim vozilom na različite lokacije, davao mu svoj telefon da obavi razgovore, a davao mu je i savete kako da se skriva i izbegne policiju.

A.N. je međutim uhapšen 20. novembra 2019. kada je kod njega pronađen mobilni telefon sa kojim je komunicirao sa Stevanom V.

Stevan V. je uhapšen 29. novembra 2019. godine od strane pripadnika Sektora unutrašnje kontrole MUP-a, kada je kod njega pronađeno 3.88 grama amfetamina, namenjenog daljoj prodaji.

Exit mobile version