Policajac sprečio krvoproliće u Novom Pazaru

Incident većih razmera sprečio je pripadnik novopazarske Policijske uprave Faris Mehović koji se sasvim slučajno našao u školskim prostorijama

Dvojica učenika OŠ “Meša Selimović” u Novom Pazaru povređena su u tuči koja se dogodila u školskom dvorištu, kada ih je nožem i metalnim bokserom napao jedan srednjoškolac, piše Informer.

Incident većih razmera sprečio je pripadnik novopazarske Policijske uprave Faris Mehović koji se sasvim slučajno našao u školskim prostorijama. Učenici su zbog povreda glave prebačeni na hirurško odeljenje gde im je ukazana lekarska pomoć.

– Jedan učenik ima posekotine po glavi koje su nastale od noža i povredu od metalnog boksera, dok su drugom povređene usne. Reč je o lakim telesnim povredama – rekla je portparolka Opšte bolnice dr Suada Gicić Skenderi.

PRIVATNIM POSLOM BIO U ŠKOLI

Učenik koji je zadobio povrede usana je, nakon ukazane lekarske pomoći, pušten na kućno lečenje, dok je drugi upućen kod neurologa.

U trenutku dok se tuča odigravala u školi je, privatnim poslom, bio policajac Faris Mehović koji je odmah razdvojio zavađene učenike.

– Kolega je odmah reagovao i privatnim automobilom sustigao napadača nedaleko od škole i savladao ga do dolaska patrole koja ga je privela. Njegova brza reakcija zaslužuje sve pohvale, jer je sprečio da maloletni napadač još nekome nanese povrede – rekao je predsednik Nezavisnog policijskog sindikata Srbije Miloš Jelenković i dodao da je u policajac Faris Mehović pokazao da su pripadnici policije 24 sata dnevno u službi građana i očuvanju bezbednosti.

Pre samo tri dana policajac Zoran Vasiljević iz Novog Pazara sprečio je krvoproliće u centru ovog grada. On je na putu do posla primetio dve grupe mladića koji su se sukobili najpre verbalno, a zatim i fizički, uz upotrebu noža. Pokušao je da ih razdvoji, a zatim je jedan od napadača izvadio nož.

– Jedan muškarac iz grupe je nožem povredio jednu osobu, a zatim je krenuo na Vasiljevića. Verbalna naredba nije bila od pomoći, pa je policijski službenik razoružao lice sa nožem.

U međuvremenu je stigla i patrola policije koja je privela aktere tuče koje je Vasiljević zadržao, rekao je Jelenković.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO