Novi Pazar – Viši javni tužilac u Novom Pazaru Stanislav Dukić prijavio je Apelacionom tužilaštvu da ga je pripadnik Policijske uprave (PU) u tom gradu verbalno napao i psovao, rekao je danas tužilac.

Sreo sam ga (pripadnika policije) na svadbenom veselju jednog kolege. Obratio mi se rečima ‘Ooo, tužioce’ i stao ispred mene kao da želi da me pozdravi. Pružio sam ruku, a onda mu se lice izobličilo, opsovao me i zauzeo stav kao da želi da se fizički obračuna. Udaljio sam se i sa suprugom napustio svadbu”, izjavio je danas novopazarski tužilac za agenciju Beta.

Dukić je pojasnio da ga je psovao pripadnik policije protiv kojeg se “vodi krivični postupak” za primanje mita od narko dilera, zbog čega je više meseci proveo u istražnom zatvoru.

“Iako je iz zatvora izašao zbog nedostatka sudija u Višem sudu u Novom Pazaru, on je vraćen na posao, što podrazumeva i nošenje službenog naoružanja”, naveo je tužilac.

Dukić je dodao da u tom trenutku nije želeo da koristi svoja ovlašćenja i izda nalog za hapšenje policajca, “kako se ne bi stekao utisak da zloupotrebljava položaj”.

“Neka viša instanca o tome odluči”, rekao je tužilac.

Policijska uprava u Novom Pazaru nije mogla ništa da saopšti u vezi sa incidentom.

“Slučaj nije prijavljen i mi u ovom trenutku ne možemo ništa konkretno da kažemo, niti komentarišemo”, rečeno je u policiji.

7 KOMENTARA

  1. Bruka i sramota sta se radi po ovom pazaru. Policajac umesto da trazi drogu on napada tuzioca a o robiji i povratku na posao da ne pricamo. Pod hitno smeniti vrh policije i dovesti policiju u red to su trazili svi gradjani na protestima zato sto se bave svacim osim svojim poslom!
    SMENE!

  2. Sramotno je to sto jedan policajac-kriminalac i dalje radi u drzavnoj instituciji koja treba da se bavi borbom protiv kriminala.

  3. U Titovo vreme bi ovaj lik bio na golom otoku, ali u danasnje vreme se nagradi tako sto se vrati na posao. SRAMOTA. VUCICU RAZBIJ OVU POLICIJKU BANDU HOSTAPLERA, I MI SMO SRBIJA.

  4. Samo u Srbiji moze da obicni pandur napadne javnog tuzioca i da ne bude momentalno uhapsen, na zapadu se za ovo delo “robija” od 10 godina pa na vise ! Jos kad je u pitanju “saradnik” narko-mafije ide puta dva !

  5. Neznase dali je gore stanje u sudstvu ili policiji a moje misljenje je daje tuzilastvo toliko kurumpirano da ako imas vecu kolicinu novca mozes i coveka da ubijes i za ubistvo da lezis godinu dana u zatvor a mozda ni toliko a za druga krivicna dela da ne komentarisem sve u svemu opsti cirkus

Comments are closed.