POLICAJAC BELOICA NA SLOBODI! Tužilaštvo u Užicu ukinulo pritvor policajcu osumnjičenom da je ubio Skarepa!

Novi Pazar – Tutin – Policajac Raica B. iz Tutina, osumnjičen da je krajem septembra prošle godine ubio Fahrudina Skarepa (22), pušten je da se brani sa slobode, rečeno je danas radiju Sto plus u Višem javnom tužilaštvu u Užicu.

Osumnjičeni Raica B. je pušten iz pritvora s obzirom da su istekli zakonski rokovi iz Zakonika o krivičnom postupku prema kojima pritvor u istrazi može trajati maksimalno šest meseci od dana lišenja slobode, a koji su istekli pa u ovoj fazi postupka ne postoji zakonski osnov za produženje pritvora”, naveli su u Višem tužilaštvu.

U Tužilaštvu su dodali i da “optužnica protiv Raice B. nije podignuta s obzirom da je istraga još uvek u toku”.

Više tužilaštvo u Užicu predmet ubistva Fahrudina Skarepa zadužilo je u februaru, nakon što je Apelaciono tužilaštvo u Kragujevcu slučaj oduzelo Višem tužilaštvu u Novom Pazaru i dodelilo njima.

Policajac Raica B. osumnjičen je da je u noći između 29. i 30. septembra prošle godine, dok je bio u akciji sprečavanja šverca, u blizini sela Dolovo kraj Tutina, ubio Skarepa.

On se tereti da je pucao na vozilo kojim je upravljao Skarep. Metak je prošao kroz staklo na vozačevim vratima i teško ranio mladića koji je povredama podlegao u novopazarskoj Opštoj bolnici.

Izvor.Radio sto plus

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO