Polat – Nikada se ne bih pridružio protestima na Taksimu

necati.jpg
Polat Alemdar

Turska ne zaslužuje događaje koji se dešavaju u njenim gradovima i kao i svaki patriota i ja sa žaljenjem pratim događaje diljem zemlje, rekao je večeras nakon sastanka sa turskim premijerom Recepom Tayyipom Erdoganom, poznati turski glumac Necati Sasmaz, aludirajući na proteste u zemlji, javio je novinar agencije Anadolija.

Premijer Turske Erdogan primio je kasno večeras glumce Hasana Kacana i Necatiya Sasmaza, koji u seriji Dolina vukova tumači lik Polata Alemdara.

Necati Sasmaz je u izjavi novinarima nakon sastanka sa Erdoganom negirao navode kako je ranije odlazio na istanbulski trg Taksim da podrži proteste.

“Nikad ne bih otišao tamo. Zašto? Pa zato što na istom mjestu stoje oni koji govore da su vojnici osnivača Turske Mustafe Kemala Ataturka, dok pored njih stoje oni koji govore da su vojnici terorističke organizacije koja je decenijama pokušavala da uništi ovu zemlju. Dijeliti taj prostor s takvima, uvreda je uspomeni na Ataturka. Turska ne zaslužuje takvo stanje, a svojim prijateljima izvan zemlje poručio sam da je Turska stabilna i sigurna”, dodao je Sasmaz.

On je napomenuo kako demokratski načini traženja određenih prava trebaju biti poštovani.

“Moramo se voljeti u ime Boga, čuvati strpljenje jer mislim da je ova zemlja nekako ureknuta, tako da se moramo moliti da ti uroci nestanu. Ne smijemo dozvoliti da se nešto loše desi ovoj zemlji. Svi smo na ovom brodu i ako potone, svi ćemo potonuti”, poručio je Sasmaz.

Glumac Hasan Kacan pozvao je demonstrante da ne odgovaraju na pozive nasilnih grupa, budući da njihovi roditelji sa velikim nestrpljenjem svako veče očekuju njihov povratak kućama. On je podsjetio da nasilje nije način protestiranja i da se zakon u svakom slučaju mora poštovati u cilju izbjegavanja nereda širih razmjera.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO