Pojačane kontrole poštovanja epidemioloških mera – kazne i do 150.000 dinara

Tokom najavljene kontrole poštovanja epidemioloških mera u tržnim centrima i velikim trgovinskim lancima u Beogradu, pripadnici komunalne milicije su od petka zabeležili na desetine prekršaja.

Osim tržnih centara kontrolisan je i gradski prevoz, ali i prodavnice, tako da je tokom jučerašnjeg dana zabeleženo sedam kazni protiv putnika koji nisu nosili maske u javnom prevozu, a od petka do juče napisano je 36 prijava u tržnim centrima.

Kazne za pravna lica su 300.000 dinara, za odgovorna 50.000 dinara, a za preduzetnike 150.000 dinara.

Pooštrena kontrola u tržnim centrima

Kako je izgledala pooštrena kontola poštovanja epidemioloških mera u TC Ušće, objašnjava za Novi dan Nevena Martinović, PR ovog tržnog centra.

Martinović kaže da oni imaju fenomenalnu saradnju sa svim nadležnim institucijama i da kontrole koje se odnose na samu kovid regulativu i na nošenje zaštitnih maski, su u toku.

„Ono što bih istakla jeste, da kako je u porastu broj zaraženih, kontrola je pooštrena, a naše službe bezbednosti sarađuju sa svima iz gradske vlasti po tom pitanju. Pridržavamo se svih njihovih preporuka i svega što nam sugerišu“, rekla je Martinović.

Ona je dodala da je kontrola poštovanja mera sada intezivirana, i da ništa u samoj proceduri nije drugačije.

„Kontrolišu nas kao Upravu centra, rad naših zakupaca i potrošače. Ono što se kontroliše jeste da li su ispoštovane sve epidemiološke mere u smislu: da li su postavljene dezobarijere, da li ima objekat dovoljno dezinfekcionih sredstava, da li ima dovoljan broj kovid redara, da li se nose zaštitne maske i na kraju da li postoji dovoljan broj obaveštenja za same potrošače o pridržavanju svih tih mera“.

Ona je dodala da kada su u pitanju potrošači, ono što se kontroliše jeste da li nose zaštitne maske, koje su obavezne.

Takođe je i apelovala na sve da kada kreću u šoping centre da se pridržavaju tog pravila, zato što je krajnje vreme da budemo odgovorni.

„U našem tržnom centru se ne uočavaju značajnije nepravilnosti. Ukoliko se i dogodi neka sugestija jeste ono što se primeni na vrema i u skladu sa pravilima. Sugestija se najčešće odnosi na pojačanje nadzora kovid redara, u smislu opomena upućenih samim potrošačima da nose zaštitne maske“, rekla je Martinović i dodala da oni kao pravna lica ne mogu da kažnjavaju, već mogu da opominju i vrše uticaj da se propisane mere poštuju.

Ponovo otvoren vakcinalni punkt u TC Ušće

U TC Ušće otvoren je vakcinalni punkt i na taj način je po drugi put podržao grad Beograd i Vladu Republike Srbije u naporima da sprovodi imunizaciju stanovništva.

Martinović kaže da je vakcinalni punkt otvoren pre deset dana i da je dobila povratnu informaciju od lekara koji su nadležni za vakcinaciju u ovom tržnom centru, da se povećava broj mladih koji su izrazili interesovanje da se vakcinišu, i da je povećan broj onih koji primaju prvu dozu vakcine.

Ona je takođe istakla da se vazduh u tržnom centru pročišćava na dnevnom nivou kako bi se i na taj način zaštitilo zdravlje posetilaca.

Autor:N1

Podeli

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO