Radnici Odeljenja za inspekcijske  poslove gradske uprave u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova vrše pojačanu kontrolu  poštovanja radnog vremena ugostiteljskih i trgovinskih objekata. Poslednja dva dana  izdata su četiri prekršajna naloga, vlasnicima dva noćna kluba, jednog nargila bara i restorana.

Isred Odeljenja za inspekcijske poslove Nermin Bejtović kaže da se vlasnici ugostiteljskih i trgovinskih obejkata uglavnom pridržavaju mera o poštovanju radnog vremena. Kontrola je polsednja dva dana pojačana, a onima koji su ovu meru nisu ispoštovali izdati su prekršajni nalozi.

„U cilju poštovanja odluke Republičkog štaba , odeljenje za inspekcijske poslove Gradske uprave Novog Pazara u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova pojačalo je kontrolu svih ugostiteljskih i trgovinskih obejakata, odnosno poštovanje odluke o dužini radnog vremena. Mi smo u proteklih 48 sati vršili pojačanu kontrolu i mogu da kažem da većina preduzetnika poštuje te odluke, a protiv onih koji to nisu radili mi smo izdali prekršajne naloge. U poslednjih 48 sati izdali smo četiri prekršajna naloga, radi se o dva noćna kluba, nargila baru i jednom restoranu“, rekao je Bejtović.

Bejtović je na kraju apelovao na sve da poštuju sve mere građane da budu odgovorni i poštuju sve epidemiološke mere, kako bi sačuvali sebe I druge od korona virusa.

Građani sa kojima smo razgovarali kažu da se mere moraju poštovati.