Naslovna Sport Fudbal Pogledajte zašto je Cristiano Ronaldo sinoć isključen (video)

Pogledajte zašto je Cristiano Ronaldo sinoć isključen (video)

Fudbaleri Real Madrida nisu uspjeli savladati u gostima Athletic Bilbao i tako na tabeli Primere preskočiti drugoplasiranu Barcelonu. Ovaj meč okončan je 1:1, te je San Mames ostao neosvojiva tvrđava u ovoj sezoni.

Baskijci su kod kuće odigrali 12 susreta te ubilježili devet pobjeda i tri remija. Između ostalih, savladali su i aktuelnog prvaka Španije Barcelonu.

Real je bio blizu pobjede, vodio je pogotkom Jesea, ali ih je kod rezultata 1:1 itekako s pobjedničkog kolosijeka pomelo isključenje najboljeg fudbalera svijeta za prošlu godinu deset minuta prije kraja meča.

Nakon utakmice mnogi su se pitali da li je Ronaldo zaslužio crveni karton za ovo…Pogledajte.

 

 

Ronaldu je ovo četvrti crveni karton u karijeri u dresu “Kraljeva”, a isto toliko puta isključen je i dok je nastupao u ekipi Manchester Uniteda.

Kikseve Barcelone i Reala u ovom 22. kolu Primere sjajno je iskoristio Atletico Madrid, koji je sa 4:0 ispratio s Vicente Calderona Real Sociedad i zasjeo na čelo tabele. Trenutno ima po tri boda više od Barcelone i Reala, koji su izjednačeni. Bilbao je trenutno na sjajnoj četvrtoj poziciji, sa 14 bodova manje u odnosu na lidera Primere.

 

SandzakHaber.net

Exit mobile version