Naslovna Mobile Auto Pogledajte kako izgleda novi “Fiat 500XL”

Pogledajte kako izgleda novi “Fiat 500XL”

fiat

Na internet je procurela fotografija nove produžene verzije modela “Fiat 500L” koji će se izrađivati u Kragujevcu i najverovatnije nositi oznaku “500XL”

Po prvi put u javnost je dospela fotografija modela “Fiat 500XL” koji bi po nekim najavama trebalo da krene u serijsku proizvodnju u maju 2013. godine.

Ovaj produžena verzija moći će da preveze sedam putnika, a zbog te funkcije estetski izgled je u drugom planu.

“Fiat 500XL” imaće isto međuosovinsko rastojanje kao i model sa 5 sedišta, a ukupna dužina vozila veća je za 150-200 mm, zahvaljujući dodatnom prepustu iza zadnje osovine. Ovaj model ima tri reda sedišta, a u poslednjem redu ima mesta za 2 putnika. Osim toga automobil bi trebalo bi da ima i veći prtljažnik za oko 100 litara.

Očekuje se da će motori biti preuzeti iz “Fiat 500L”. Na raspolaganju su dva benzinca, 1.4 litarski četvorocilindrični motor sa 95 ks i 0.9 litarski dvocilindrični TwinAir koji razvija 105 ks, i dva dizelaša, 1.3 litarski MultiJet sa 85 ks i 1.6 litarski MultiJet II sa 105 ks.

Generalni direktor kompanije Fiat autobomobili Srbija, Antonio Ćezare Ferara najavio je da će se u prodaji naći i verzija modela koji će imati pogon na metan, odnosno na komprimovani prirodni gas.

Exit mobile version