POGINUO PAZARAC U TERORISTIČKOM NAPADU NA AERODROM U ISTANBULU!

Mahmut Mert Grlić, poreklom iz Novog Pazara, poginuo je u utorak u terorističkom napadu u Istanbulu. On je na aerodromu „Ataturk“ čekao prijatelje s kojima je planirao da proslavi Bajram.
Njegov drugar Dojgu Dojgolu za Informer kaže da se sa Mahmutom video samo nekoliko sati pre tragedije.

– Budući da trenutno živim u Americi, govorio mi je da mu se plače zbog toga što moram da se vratim tamo. Ipak, sve vreme se smejao, rekavši da ne želi da bude tužan. Pomenuo mi je da će ići do aerodroma, gde je kod ulaza 304 trebalo da sačeka neke prijatelje koji su želeli da Bajram provedu kod njega. Niti ih je dočekao, niti će doživeti Bajram – naveo je Dojgu.

Mahmutova rođaka Ajša Mert Grlić kaže da i dalje ne veruje da je Mahmut nastradao.
– Čekali smo vesti, bilo kakvu informaciju o njemu, bio je nedostupan… Kad su nam javili da je nastradao, nismo mogli odmah to da prihvatimo, mislili smo da je greška, a onda je izvršena identifikacija. Telo bi uskoro trebalo da nam predaju – rekla je Ajša.

Ona je objasnila da se Mahmut rodio u Turskoj, gde je nedavno završio srednju školu i trebalo je da upiše fakultet.

– Roditelji su mu iz Novog Pazara. Srbiju su napustili pedesetih godina. Kad su došli ovde dobili su prezime Mert, ali koriste i Grlić kako bi sčuvali kontakte sa rodbinom u Skoplju i Srbiji – rekla je ona.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO