Petak, 7 Oktobra, 2022
NaslovnaSandžakNovi PazarPoduhvat: Sttutgart - Novi Pazar biciklom - video

Poduhvat: Sttutgart – Novi Pazar biciklom – video

Novi Pazar – Sead Ramović, proslavljen kao golman brojnih velikih ekipa sa svojim prijateljem Edinom Šemovićem odlučio se da put od Študgarta do Novog Pazara pređe na biciklu.

Ovaj dvojac uspešno je završio zacrtani cilj. Kako kažu, bilo je i teških i lakih deonica ali sve su prebrodili bez ikakvih problema. U rodni grad dočekali su ih rodbinai i prijatelji.

Sead Ramović svoju golmansku karijeru započeo je u Novom Pazaru a do sada je igrao za velike timove u Nemačkoj, Norveškoj i Švedskoj. Ramović ističe da je kao golman imao 17 godina uspešne karijere, a da sada želi da postane trener na čemu uveliko radi. Slobodno vreme iskoristio je za ovo ekstremno putovanje koje je, kako kaže, bilo prelepo.

“Po meni najteža etapa bila je u Austriji gde je nagib puta bio 13 odsto i to u dužini od 20 do 30 kilometara. To mi je bilo veoma teško ali trud se ipak isplatio, jer smo videli mnogo lepih predela a najlepši je dolazak u rodni grad, Novi Pazar”, rekao je sada već bivši golman Sead Ramović.

Edin Šemović dobar prijatelj Seada Ramovića imao je težeg zadatak, a to je voditi računa o svemu na putu. Kako kaže, dugo se pripremao za polazak jer je put dug a odgovornost velika, ipak drago mu je što je pošao jer bi mu, kako je rekao, sada bilo žao da nije prihvatio poziv.

“Što se tiče etape, koja je bila najlepša, nekakao najviše mi je ostao u sećanju jedan deo kroz Austriju. Tamo je priroda bila neverovatna. Sve smo slikali i snimili. Nemoguće je u nekoliko reči opisati šta smo sve doživeli”, rekao je prijatelj Seada Ramovića i sportista Edin Šemović.

Put od Študgarda do Novog Pazara dug je 1200 kilometara, ovaj dvojac prešao ga je za dvanaest dana. Kako kažu, tokom puta nije bilo kvarova niti bilo kakvih padova.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

POPULARNO