Naslovna Featured Istaknuto Podsticaji za razvoj ruralnog turizma kroz IPARD fondove

Podsticaji za razvoj ruralnog turizma kroz IPARD fondove

podsticaji-za-razvoj-ruralnog-turizma-kroz-ipard-fondove

Poljoprivredni proizvođači koji imaju rgistrovano gazdistvo i koji razmišljaju o unapređenju poslovanja u oblasti ruralnog turizma, preko IPARD programa mogu konkurisati za finansijska sredstva sve do 17. decembra. Sve informacije o programu i uslovima konkursa, zainteresovani mogu dobiti u Odeljenju za privredu Gradske uprave Novi Pazar. Iz ovog odeljenja najavljuju da će za potencijalne korisnike organizovati posebne edukacije, uz prisustvo eminentinih stručnjaka iz projektantskih kuća, kako bi animirali lokalno stanovništvo da iskoristi finansijska sredstva u iznosu od 5 hiljada do 300 hiljada evra po zahtevu.

Ruralni turizam se može razvijati na području gde na jednom kvadratnom kilometru živi manje od 150 stanovnika. Poljoprivredni proizvođači koji imaju registrovano gazdinstvo i koji su ikada razmišljali o mogućnosti razvoja ruralnog turizma, trebalo bi da iskoriste šansu i ostvare pravo na finansijska sredstva – poručuju iz Odeljenja za privredu.

”Nadamo se da će dobar deo našeg stanovništva prepoznati mogućnost korišćenja sredstava iz IPARD fondova, a naše je da omogućimo zainteresovanim potencijalnim kandidatima da budu informisani kako se ostvaruju ta sredstva, na koji način i kako da se urade projekti. U našem odeljenju dobiće punu logistiku”, izjavio je rukovodilac Odeljenja za privredu Rastko Arsenijević.

Osim mere 7 IPARD programa koja se odnosi na ruralni turizam, i dalje je aktuelan javni poziv za meru 3 vezano za finansijsku imovinu na seoskom području, gde se takođe može aplicirati za finansijska sredstva sve do 29. oktobra.

U nameri da podstaknu i ohrabre što veći broj poljoprivrednih proizvođača Odeljenje za privredu će 8. Oktobra u Novom Pazaru organizovati stručnu prezentaciju renomiranih predstavnika projektantskih kuća, među kojima je dr Marija Stevanović.

S.Lj.

Podeli

Exit mobile version