Naslovna Vijesti Podrška TIKE gradu u realizaciji novih projekata

Podrška TIKE gradu u realizaciji novih projekata

1

Predstavnici turske razvojne agencije TIKA, šef TIKA-e zadužen za Balkan Ali Maskan i koordinator TIKA-e u Beogradu Emrah Ustaomer razgovarali su sa gradonacelnikom Novog Pazara dr Mehom Mahmutovicem o do sada sprovedenim projektima, kao i o planovima dalje pomoci Novom Pazaru i Sandžaku.

Turska razvojna agencija TIKA i grad Novi Pazar realizovali su nekoliko bitnih projekata, od kojih je najznacajniji izgradnja osnovne škole kod fabrike obuce Ras koja ce uskoro poceti sa radom.

Gradonacelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutovic, kazao je, da je posebno zadovoljan što je danas potvrden stav TIKA-e da ce oni nastaviti da pomažu narodu koji ovde živi bez obzira na veru, naciju i politicku pripadnost.

„Govorili smo o izgradnji velikog mosta koji ce povezati naselja Postenje i Novopazarsku banju, i tako pomoci,  izmedu ostalog velikom broju daka iz Banje put do škole u Postenju, te olakšati meštanima iz ovih krajeva medusobnu komunikaciju. Pored toga govorili smo o izgradnji hiruškog bloka i mnogom drugim projektima ciju realizaciju imamo u planu upravo uz podršku TIKE“, rekao je gradonacelnik Novog Pazara, dr Meho Mahmutovic nakon sastanka.

Novi Pazar je naš bratski grad i u razgovoru sa gradonacelnikom dogovorili smo još intenzivniju saradnju na poljima obrazovanja, zdravstva i ostalim razvojnim projektima, kazao je tom prilikom direktor TIKA-e zadužen za Balkan, Ali Maskan.

“Mi smo do sada imali dobru saradnju sa Novim Pazarom. Ovom prilikom se zahvaljujem gradonacelnku Novog Pazara za tako dobru saradnju. Najbolji pokazatelj kako mi saradujemo jesu svi do sada ostvareni projekti u Novom Pazaru i Sandžaku. Takodje se zahvaljujem i svim stanovnicima Novog Pazara i Sandžaka što vole turski narod. Danas smo se dogovorili oko nekih bitnih projekata za koje se trudimo da ih realizujemo u što kracem vremenskom roku”, kazao je Maskan.

Dve strane saglasne su da ce i u narednom periodu u interesu gradana Novog Pazara i Sandžaka nastaviti sa realizacijom velikih projekata na poljima obrazovanja, zdravstva, privrednog i ekonomskog razvoja.

Aleksandar Niciforovic

1 KOMENTAR

  1. napravite kakvih objekata DA MOGU LJUDI RADITI.A I TE SKOLE ODNOSNO STICANJE ZNANJA U NJIMA JE DIVLJE.UCENICI SKORO NEPISMENI A SVI MASU FAKULTETSKIM DIPLOMAMA.SVE ZAPOSLJENE TREBA PROVERITI DA LI SU SPOSOBNI ZA OBAVLJANJE POSLOVA…

Comments are closed.

Exit mobile version