Podrška novopazarskim hirurzima: Prof. dr Karamarković i njegov tim u Općoj bolnici Novi Pazar

U okviru napora za poboljšanje zdravstvene zaštite u Sandžaku, eminentni tim hirurga predvođen prof. dr Aleksandrom Karamarkovićem, jednim od vodećih stručnjaka u oblasti abdominalne hirurgije, pružat će podršku Općoj bolnici Novi Pazar tokom naredne sedmice.

Ova saradnja ima za cilj unapređenje kapaciteta lokalnog hirurškog odjela i obezbjeđivanje kvalitetne medicinske njege pacijentima koji zahtijevaju složene operativne zahvate.

  • Iz Kliničko-bolničkog centra „Zvezdara“ u Novi Pazar dolaze eminentni hirurzi

„Ponosni smo što možemo obavijestiti naše sugrađane i stanovnike okolnih gradova da će u narednim danima naš hirurški tim dobiti pojačanje u vidu tima stručnjaka iz Kliničko-bolničkog centra ‘Zvezdara’, predvođenih prof. dr Aleksandrom Karamarkovićem“, izjavio je dr Meho Mahmutović, direktor Opće bolnice Novi Pazar, za RTV Novi Pazar.

Prof. Karamarković, prepoznatljiv po svojim inovativnim metodama i bogatom iskustvu u medicinskoj praksi, predvodi ekipu stručnjaka koja će zajedno s novopazarskim ljekarima izvoditi složene operacije, obučavati ih u naprednim tehnikama i pružiti neposrednu podršku u svakodnevnom radu s pacijentima.

  • Ključna podrška za pacijente i medicinsko osoblje

Tokom boravka u Novom Pazaru, tim hirurga će aktivno učestvovati u obavljanju hirurških intervencija, a njihov rad se smatra značajnim korakom ka dugoročnom unapređenju usluga ove zdravstvene ustanove. Kako je istakao prof. Karamarković, cilj je ne samo pružiti trenutnu pomoć, već i da se kroz edukaciju i razmjenu iskustava ojačaju kapaciteti bolnice, što će dugoročno koristiti pacijentima i medicinskom osoblju.

Očekuje se da će ova saradnja smanjiti potrebu za slanjem pacijenata u veće kliničke centre, omogućujući im da neophodne intervencije dobiju na licu mjesta, čime će se poboljšati cjelokupni zdravstveni sistem u regionu.

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO