Podrška nezaposlenima u traženju posla

385

Juče su u Filijali Nacionalne službe za zapošljavanje i u Kancelariji za mlade otvoreni Klub za traženje posla i Centar za informisanje i profesionalno savetovanje. Obe kancelarije otvorio je generalni direktor NSZ Srbije Zoran Martinović.

Nacionalna služba za zapošljavanje Srbije ima potpisan ugovor sa Evropskom unijom vredan 10 miliona evra, od kojih su 6,5 miliona direktno namejeni za zapošljavanje teže zapošljivih kategorija nezaposlenih lica. Deo ovog projekta namenjen je i za finansiranje klubova za traženje posla i centara za informisanje i profesionalno savetovanje. U Srbiji će biti otvoreno 60 klubova za traženje posla od kojih dve trećine u prostorijama lokalnih samouprava. Klub koji je otvoren danas u Filijali NSZ Novi Pazar među prvim je otvorenim klubovima. Opremljen je kompjuterima i svom drugom nephodnom opremom za uspešan rad polaznika.

U prostorijama Kancelarije za mlade u Novom Pazaru danas je otvoren Centar za informisanje i profesionalno savetovanje koji će biti na usluzi mladima koji biraju zanimanje. To je jedan od 20 sličnih centara koji će biti otvoreni u srbiji u prostorijama NSZ ili lokalne samouprave.

Otvarajući ove dve kancelarije Zoran Martinović, direktor NSZ Srbije rekao je da Novi Pazar kao grad mladih zaslužuje da bude među prvima koji će dobiti ovakvu podršku nezaposlenima.