Podnošenje zahteva za zdravstvene knjižice i u poštama

397

Građani koji do sada nisu podneli zahtev za izdavanje elektronske zdravstvene knjižice, moći će to da urade do 31. decembra i na šalterima “Pošta Srbije”, saopštilo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouoprave.

Kako se navodi, pravo podnošenja zahteva imaju sva fizička lica sa aktivnom prijavom na zdravstveno osiguranje pri čemu šalterski službenici popunjavaju zahtev a građani daju na uvid ličnu kartu, staru zdravstvenu knjižicu ili podatak o ličnom broju osiguranika.

“Tokom podnošenja zahteva, neophodno je da se građani opredele da li žele da im se nova zdravstvena kartica isporuči na adresu osiguranika, ili da je preuzmu u filijali Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO), a na istom šalteru na kom se vrši podnošenje zahteva, vrši se i uplata troškova za izdavanje zdravstvene kartice”, stoji u saopštenju.

Osiguranici se mogu raspitati o postupku prijema zahteva za izdavanje, kao i o dostavi zdravstvenih kartica putem kontakt centra “Pošta Srbije” na broj telefona 011/360-77-00, svakog dana od 8 do 20 i nedeljom od 8 do 15 časova.

Poručivanje zdravstvenih kartica putem nacionalnog Portala e-Uprava (www.euprava.gov.rs) počelo je 10. novembra, a krajnji rok za podnošenje zahteva je 31. decembar.

izvor: N1