Naslovna Zabava Zanimljivosti PODJELA 40 ŠKOLSKIH PRIBORA ZA BOŠNJAČKU DJECU IZ NOVE VAROŠI /VIDEO/

PODJELA 40 ŠKOLSKIH PRIBORA ZA BOŠNJAČKU DJECU IZ NOVE VAROŠI /VIDEO/

AktuelnoDruštvoVijesti

aug 25, 2022, 23:34 pm

21

Humanitarna organizacija „Hasene“ je dana 25. avgusta 2022. godine izvršila podjelu 40 paketa školskih pribora namijenjena djeci do četvrtog razrada sa teritorije opštine Nova Varoš.
HO „Hasene“ značajan dio svojih projektnih aktivnosti sprovodi na teritoriji pomenute opštine.

Kraj mjeseca avgusta i početak mjeseca septembra je u finansijskom smislu izuzetno zahtjevan za porodice sa djecom koja pohađaju školu. U tom smislu projekat nabavke i podjele 40 kompleta školskog pribora (koji obuhvata đački ranac i set osnovnog školskog pribora) predstavlja mali, ali značaj vid podrške i pomoći Bošnjacima Nove Varoši.

Simbolika u sprovođenju ovog projektu je velika, a prije svega se ogleda u činjenici da Bošnjaci Nove Varoše uvide da nisu prepušteni sami sebi, te da su bratska ljubav i humanost vrijednosti koje će HO „Hasene“ baštiniti pri realizaciji svojih projekata.

Nastojat ćemo da se u budućnosti još više sličnih projekata sprovodima sa Bošnjacima Nove Varoši, te da im budemo podrška u očuvanju vjerskog i nacionalnog identiteta i dodatni zamajac u njihovom nastojanju daljeg boravka u ovoj sandžačkoj opštini.

Mahsuz selam,                                                                                                                               HO Hasene,
Novi Pazar




Exit mobile version