Podijeljeni besplatni udžbenici prvacima u nasatvi na bosanskom jeziku

Učenicima prvog razreda osnovnih škola u sandžačkim opštinama u kojima se odvija nastava na maternjem, bosanskom jeziku, podeljeni su kompleti besplatnih udžbenika. Udžbenike za prvačiće obezbjedilo je Bošnjačko nacionalno vijeće uz novčana sredstva Republike Turske, a posredstvom Turske agencije za razvoj i saradnju “TIKA”.

Knjige prvacima podjelila je delegacija BNV prdvođena predsjednicom te ustanove Jasminom Curić. Besplatni udžbenici za prvake u nastavi na bosanskom jeziku obezbeđeni su zahvaljujući saradnji sa Republikom Turskom i pomoći prijateljske zemlje tom važnom projektu Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

Curić je nakon uručenja udžbenika djeci i prosvjetnim radnicima uputila čestitke zbog početka školske godine uz poruku da će se realizovati veliki projekti kako bi nastava na bosanskom jeziku bila ravnopravna sa nastavom na srpskom jeziku u ovoj zemlji.

Ona je u ime BNV, prosvjetnih radnika i roditelja zahvalila narodu i predsjedniku Republike Turske Redžepu Tajipu Erdoganu, kao i Turskoj agenciji za razvoj i saradnju (TIKA), koji su, kako je kazala Curić, pomogli da se prevaziđu problemi prilikom realizacije ove donacije.

A. Nićiforović

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO