Podeljeni ugovori za 33 dobitika granta za samozapošljavnje

U okviru projekta ,,RE!NTEGRACIJA – podrška održivoj (re)integraciji povratnika u Srbiji’ u Novom Pazaru uručeno je 33 ugovora o samozapošljavanju povratnicima čije su ideje i biznis planovi bili najbolji. Ovo je još jedan od uspešnih projekata koje finansijski podržavaju nemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj‚, ASB Serbia, IDC, a partneri na projektu su grad Novi Pazar, opština Sjenica, opština Tutin, u partnerstvu sa Regionalnom razvojnom agencijom Sandžaka SEDA i Muslimanskim humanitarnim društvom Merhamet – Sandžak.

Za potpisnike ugovora vrednost granta od 3 hiljdae evra mnog znači jer su sebi obezbedili posao nakon povratka iz inostranstva. Tako će Azra Husović nakon povratka iz Egipta dobijeni grant iskoristiti za pokretanje multimedijalne učionice engleskog jezika.

“Znači mi mnogo ova pomoć kod pokretanja sopstvenog posla jer nisam mogla da se zaposlim. Jedva čekam da počem da radim i nadam se da će ova moja ideja biti održiva” – kaže Husović.

Saradnja sa nemačkim Ministarstvom za ekonomsku saradnju i razvoj pokazala se kao veoma dobra jer je 90 odsto pređašnjih dobitnika sredstava nastavilo da se bavi poslom za čije pokretanje ili unaprodjenje su dobili podsticajna sredstva. Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac se nada da će i narednih godina pomoć ovakve vrste u zapošljavanju doći od istih donatora.

K.R.

Podeli

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO