Podeljene prve medalje na 46. Sandžačkim igrama

Biciklista Novog Pazara Nermin Ćatović osvojio je danas zlatnu medalju na 46. Sandžačkim igrama u Sjenici, a srebro i bronza pripali su takođe Novopazarima Admiru Kolašincu i Esadu Hasanoviću.

Pazarski biciklisti stigli su do pobedničkog trofeja i u ekipnoj konkurenciji, ispred Sjenice i trećeplasiranog Goražda.

Sve tri medalje u bacanju kugle osvojili su predstavnici Sjenice, a zlatom se hicem od 13,70 metara okitio Demir Elezović.

Srebro u jedinoj atletskoj disciplini na 46. Sandžačkim igrama pripalo je Elenu Zorniću sa 13,51, a bronza Danilu Dumiću sa 12,67 metara.

Medalje u streličarstvu u muškoj konkurenciji, počev od najsjajnije, uzeli su Furkan Kazdala iz Istanbula, Novopazarac Amar Muratović i još jedan takmičar Istanbula Bariš Džan.

Revijalno, kod streličarki je trijumfovala Amra Jukić iz Sjenice, ispred Pazarke Ajše Baltić.

46. Sandžačke igre u Sjenici počele su danas, traju do 24. avgusta, a na njima će se takmičiti oko 450 sportista iz 16 gradova.

Na toj manifestaciji učestvovaće predstavnici Novog Pazara, Tutina, Prijepolja, Rožaja, Petnjice, Kraljeva, Čačka, Gornjeg Milanovca, Sarajeva, Goražda, Skoplja, Istanbula, Beča, Berlina, Luksemburga i Sjenice.

Bošnjačko nacionalno vijeće je pokrovitelj 46. Sandžačkih igara, čiji je domaćin Sjenica, odnosno tamošnja Ustanova za sport i rekreaciju.

Igre organizuje Ustanova Sandžačke igre, dok je suorganizator Regionalna turistička organizacija Sandžaka.

M. Minić

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO