Podeljene metalne konstrukcije za plastenike

Podeljeno je 96 metalnih pocinkovanih konstrukcija za postavljanje plastenika, koji će unaprediti i plasteničku proizvodnju u novopazarskom kraju. Ratari su dobili i 120 folija. Sva poljoprivredna oprema koje je poslednjih  dana podeljena kupljena je većim delom iz budžetskih sredstava grada za podsticaj poljoprivrede.

Metalna pocinkovana konstrukcija za postavljanje plastenika je prema rečima kvalitetna, a cilj je da se ratarima pomogne da budu što uspešniji na svojim imanjima. Ova pomoć je za poljoprivrednike od velike koristi.

Prethodno su podeljene I folije, kako za nove plastenike, tako I poljoprivrednicima , kojima su bile dorajale su zamenjenje. Ostali delovi su isporučivani onako kako su pristizali.

Savetodavci će svim poljoprivrednima pomoći da pravilno postave plastenik, ali I obave određene pripreme kako bi bili što uspešniji u proizvodnji.

Gradska uprava Novog Pazara svake godine sve više sredstava izdvaja za podsticaj poljoprovrede. Ova godina je jedna od najuspešnijih jer je mnogo poljopoprivrednih gazdinastva obuhvaćeno donacijom. Kako bi imali što bolje uslove na selu i narednim projektovanjem budžeta biće izdvojena značajna sredstva za poljoprivredu, jer prema rečima pomoćnika gradonačelnika Nihada Hasanovića, Grad nesebično pomaže poljopirvrednicma.

Zbog epidemioloških mera, ali i lakšeg dopremanja, metalne konstrukcije su deljene su na nekoliko lokacija,  u Požegi I Vidovu, Vučinicu I Belim vodama.

Podeli

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO