Podeljena oprema za pokretanje i jačanje sopstvenog biznisa za povratnike i inetrno raseljene

U okviru projekta „Novi Pazar za bolje uslove života interno raseljenih lica i povratnika po Sporazumu o readmisiji” danas je podeljena oprema za pokretanje I unađređenje sopstvenog biznisa. Ovaj projekat podrazumeva tri komponente pomoći, koje imaju za cilj da unaprede uslove života interno raseljenih I povratnika u Novom Pazaru.

Muhamed Behrami je zahvaljujući realizaciji ovog projekta dobio priliku da svoju biznis ideju i ostvari. Reč je o izradi didatičkih igračaka za decu ometenu u razvoju, a Behrami očekuje da će u narednom periodu razviti taj posao.

Projekat „Novi Pazar za bolje uslove života interno raseljenih lica i povratnika po Sporazumu o readmisiji” realizuje se 26 meseci i tokom realizacije obezbeđena su sredstva za izgradnju I opremanje osam kuća, kupljen je građevinski materijal za interno – raseljene koji su započeli izgradnju kuće I sada je kupljena I oprema za pokretanje I unapređenje sopstvenog biznisa.

“Uručujemo opremu, mašine, alate i ono što su naši sugrađani tražili za počinjanje ili jačanje svog biznisa. Trća komponenta je ekonomsko osnaživanje povratnika ili interno-raseljenih lica. Većina njih ima svoj posao koji radi, ali im je za jačanje posal trebala neka oprema ili mašina. Imamo u ovoj donaciji skelu građevinsku, CNC mašinu I još opreme, koja je za njih značajna,a nisu mogli da kupe. Oprema je kvalitetna, javna nabavka je u skladu sa Zakon malo duže trajala i danas smo u situaciju da i ovaj deo projekta sasvim završimo, ostaje još osam kuća da u narednih mesec dana da uselima, čime će projekat biti završen”, rekao je član Gradskog Veća Fevzija Murić.

Partner na projektu Grada Novog Pazara je Muslimansko humanitarno društvo Merhamet.

Ukupna vrednost projekta, koji je finansijski podržala Delegacija Evropske unije je 359.000 evra.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO