Podanik organizacije FETO na proslavi kod Zukorlića i Dudića

Povodom takozvane 25. godišnjice mešihata i zloupotrebe iste u političke svrhe, Zukorlićeva Islamska zajednica predvođena Dudićem ne bira sredstva da obmanjuje Bošnjacku javnost i igra se zloupotrebama vjerskih osjećanja sandžackog čovjeka.

Na toj takozvanoj godisnjici danas je u Novom Pazaru gost muftija Albanije ustvari poadnik teroristicke FETO organizacije Fetulaha Gulena.

Očito da je ovoj skupini malo što je zavadila Bošnjake između sebe, već po nečijim nalozima sada pokušava da nas zavadi i sa Predsjednikom Turske Redzepom Taipom Erdoganom i Turskim narodom.

Dok naši politički predstavnici borave u Turskoj i imaju veoma važne sastanke, Zukorlić i njegova satelitska Islamska zajednica dovode protivnike Turske i Erdogana i to ne svakakve, već one koji su pokušali da izvrše puč u Turskoj, pobili na stotine ljudi i na hiljade ranili kakav je pokret FETO, koji je od strane Turske proglašen terorističkom organizacijom a muftija Albanije Skender Brunčaj je visoko pozicionirani pripadnik te organizacije.

Očekuje se reakcija institucija iz Novog Pazara u smislu obaveštavanja Ambasade Turske i nadležnih institucija u Turskoj o ovom događaju.

Dana 15. jula 2016. godine, infiltrirani pripadnici FETO-a u turskim oružanim snagama pokušali su izvesti vojni udar u Turskoj, a pokušaj je spriječen nakon što su milioni građana Turske na poziv turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana izašli na ulice i goloruki zaustavili pučiste. Tokom pokušaja vojnog udara poginulo je 251, a ranjeno blizu 3.000 ljudi.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO