Počinje skijanje na Zlataru, ski pas 1.300 dinara

ZLATAR – Konačno počinje ski sezona na Zlataru, ali će i ove zime raditi samo ski-lift tipa „sidro“ u gornjem delu staze. Danas prvog dana, skijanje je besplatno za sve, dok je od sutra cena dnevnog ski pasa za odrasle 1.300, a za decu 1.000 dinara.

Skijalište „Zlatar“ radiće svakog dana, u vremenu od 10 do 14 časova.

-Vremenski uslovi nam idu na ruku, pa je na stazi oko pola metra utabanog veštačkog i prirodnog snega, i skijalište je potpuno spremno za sezonu. Na žalost cena ski pasa je za stotinak dinara veća nego prošle zime. Poskupela je struja, pa smo kao veliki potrošač bili prinuđeni da i mi podignemo cene. Na žalost nije bilo dogovora sa opštinom, pa će ski pas morati da plaćaju i deca iz Nove Varoši što prošle godine nije bio slučaj – kaže Vojko Purić, vlasnik preduzeća „Složna braća“ koje je zakupac skijališta.

Prema njegovima rečima, ni ove zime neće raditi žičara četvrosed, koja polazi skoro iz samog centra grada.

-Zeljište u donjem delu staze iznad magistrale za more u vlasništu je privatnika koji traže nakadu za njeno korišćenje. Na Opšptini je da se kao vlasnik skijališta dogovori kako bi se rešio ovaj problem- kaže Purić.

Kako bi se ispoštovale epidemiološke mere zabog virusa korone, svi smučari će tokom boravka na stazi morati da nose zaštitnu masku.

indeksonline.rs/varoske.net

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO