Počinje potpisivanje ugovora u okviru projekta Moja prva plata

Ukupno 1.262 mladih do 30 godina iz Novog Pazara i Tutina biće uključeno u program “Moja prva plata” kod 950 privatnih poslodavaca, a od ovog broja iz Novog Pazara 1.059 mladih radiće kod 790 privatnika, dok će 160 poslodavaca iz Tutina uposliti 203 osobe.

Direktor novopazarske filijale Fahrudin Đekić istakao je kao veliki uspeh ukupna broj uključenih i poslodavaca i nezaposlenih lica jer je NOvi Pazar po vovom broju odmah iza Beograda.

“U narednih devet meseci, kroz finansijsku pomoć stručnog osposobljavanja, mladi iz Novog Pazara i Tutina primiće od Vlade Srbije preko dva miliona evra”, rekao je Đekić.

On je istakao da će potpisivanje ugovora trajati do 14. decembra, a da će narednih dana stručni saradnici iz filijale kontaktirati poslodavce mailom ili telefonom radi dobijanja potrebnih informacija za zaključivanje, kao i o načinu i mestu potpisivanja ugovora.

Za poslodavce iz javnog sektora, informacija o načinu i vremenu povezivanja sa kandidatima biće naknadno objavljena.

Program Moja prva plata pokrenula je Vlada Srbije sa ciljem da se podstakne osposobljavanje za rad mladih ljudi i pruži podrška privredi u rešavanju problema nedostatka kadrova.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO